Kliniek Murray, de privédokter van Michael Jackson, door politie doorzocht

Narcosemiddel propofol gevonden in tweede autopsy
dr-murrayOok na de tweede autopsie zijn aanwijzingen gevonden van medicijngebruik door Michael Jackson. Bij een lijkschouwing vonden pathologen-anatomen naaldafdrukken op het lichaam en sporen van propofol, meldde de Amerikaanse entertainmentsite E!Online woensdag op basis van anonieme bronnen. Officieel is nog niet bekend waardoor de zanger is overleden, maar verschillende internationale media beweren de autopsie-resultaten die volgende week worden bekendgemaakt al ingezien te hebben en daaruit zou blijken dat de zelfbenoemde ‘King of Pop’ is overleden aan een overdosis van het narcosemiddel propofol.
Naast Propofol werden ook – net zoals bij de eerste lijkschouwing – sporen van overmatig medicijngebruik aangetroffen. Het blijft nu wachten op de resultaten van de bloedonderzoeken die bij beide lijkschouwingen werden uitgevoerd. Intussen voeren de autoriteiten een huiszoeking uit in de kliniek van Conrad Murray, de persoonlijke arts van Jackson.

Mogelijk gaf Murray Jackson in de uren voor zijn dood een dodelijke hoeveelheid pijnstillers.
Amerikaanse agenten hebben in de kliniek van de privédokter van Michael Jackson huiszoeking gedaan. Bij de actie in Houston zijn zeker tien agenten ingezet. Volgens de advocaat van dokter Murray hebben de agenten om de medische dossiers van Jackson gevraagd. Jackson overleed op 25 juni op 50-jarige leeftijd aan een hartstilstand. Meteen na zijn dood ging het gerucht dat zijn overlijden was veroorzaakt door een overdosis medicijnen. Murray was bij Jackson toen die in elkaar zakte. Zijn reanimatiepogingen verliepen niet vlekkeloos; zo had hij Jackson op het bed gelegd, en niet op een harde, stabiele ondergrond. Ook Jermaine Jackson, één van de broers van Michael, gaf al aan niet te begrijpen hoe de zanger kon sterven terwijl zijn privé-arts aanwezig was.

Dokter Murray was bij Michael Jackson toen hij overleed. Hij is al twee keer verhoord en de politie zou een derde ondervraging plannen. Enkele dagen na de dood van Jackson zei Murray dat hij de zanger geen injecties met pijnstillers had gegeven. Die zouden hebben kunnen leiden tot zijn dood.

Propofol wordt via een infuus ingebracht en het kan lijden tot een hartstilstand. Wanneer het middel aan een patient wordt toegediend, wordt het hart dan ook doorgaans in de gaten gehouden met behulp van een hartmonitor. Op Michaels lichaam zouden ook sporen van injectiewonden zijn gevonden. De familie van The King Of Pop had een tweede onderzoek aangevraagd nadat uit de eerste autopsie was gebleken dat de doodsoorzaak niet duidelijk was.

Volgende week wordt het gehele autopsierapport naar buiten gebracht. Dan wordt ook officieel bekendgemaakt of de dood van Michael zal worden behandeld als een moordzaak.

Recente artikelen