Mogelijke Influenza A H1N1 bij deelnemer Vierdaagse

vierdaagse220709Een deelnemer van de Nijmeegse Vierdaagse is opgenomen met griepverschijnselen. Het gaat om een Britse militair.Onduidelijk is nog of hij Mexicaanse griep heeft. Daarover moet vanavond duidelijkheid komen. Voorlopig wordt de man op het militaire kamp Heumensoord geïsoleerd gehouden.De gemeente Nijmegen heeft nog niet bekendgemaakt of er nu extra maatregelen tegen de ziekte komen. Ook de marsleider van de Vierdaagse is nog niet bereikbaar voor uitleg.

Het gaat om een Britse militair. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt. Het is nog niet duidelijk of hij de Mexicaanse griep heeft. In de loop van de dag moet duidelijk worden of de man inderdaad besmet is met het virus. Tot die tijd wordt hij op Heumensoord, het militaire wandelkamp bij Nijmegen, geïsoleerd.

Welke maatregelen de gemeente treft als de militair de Mexicaanse griep heeft, is nog niet bekend. Meer dan 40.000 mensen uit 64 landen lopen de Vierdaagse.

Joep Galama, viroloog van het UMC St. Radboud in Nijmegen, liet al eerder weten het niet verstandig te vinden om de vierdaagse door te laten gaan met oog op besmettingen met de Mexicaanse griep. Volgens Galama is de Vierdaagse een geweldige bron voor de echte introductie van het Mexicaanse griepvirus in Nederland. Tijdens het vierdaagse wandelevenement komen wandelaars en feestgangers van over de hele wereld die hutjemutje in de file lopen.Niet iedereen deelt de mening van Galama. RIVM-arts Jim van Steenbergen zegt dat de griep momenteel zo weinig aanwezig is dat men zich niet ongerust moet maken. ‘Britten en Australiers houden we nu ook niet tegen bij de grens.

Deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse doen goed aan vaak hun handen te wassen om zo de kans op verspreiding van de Mexicaanse griep te voorkomen.

Recente artikelen