Jodium doodt de bacteriën die de zweetvoetengeur veroorzaken

Array

zweetvrije-voetenZweetvoeten, vooral in de zomer een veel voorkomend probleem. Jodium wordt gezien als het meest effectieve middel tegen deze hinderlijke kwaal. Hier zijn echter slechts weinig mensen mee bekend. Dit blijkt uit een onderzoek dat Gezondheidsplein heeft laten uitvoeren naar zweetvoeten. Zweetvoeten kunnen het beste worden bestreden door de veroorzakers, de bacterien aan te pakken. Hiermee verdwijnt ook de geur. Jodium is het meest effectieve desinfectiemiddel, dat deze bacterien doodt. Toch blijkt slechts 5% van alle mensen die last hebben van zweetvoeten, jodium te gebruiken.

Hoewel zweetvoeten voor redelijk wat problemen kunnen zorgen en een groot deel er chronisch last van heeft, weet één op de drie mensen niet dat er een effectief middel is tegen zweetvoeten en gebruikt 60% zelfs geen middelen. Vooral bij pubers gaat men er van uit dat dit probleem vanzelf over gaat. Hoewel 80% van de respondenten zegt in het verleden een middel tegen zweetvoeten toegepast te hebben, is driekwart gestopt met het gebruik vanwege onvoldoende effect.

Povidonjodium is al 50 jaar hét desinfectiemiddel dat naast bacterien, virussen en schimmels doodt zonder resistentie te veroorzaken. Bij zweetvoeten zijn het de bacterien die de nare lucht veroorzaken. Dankzij het aanwezig vocht kunnen deze extra snel groeien en daarbij produceren ze afvalstoffen die onze neus op onaangename wijze verrassen. Povidonjodium biedt een effectieve behandeling tegen zweetvoeten. Omdat bacterien heel gewoon zijn op de huid, zal na de behandeling voldoende aandacht gegeven moeten worden aan preventie.

Ter behandeling van zweetvoeten

Ter preventie van zweetvoeten

Povidonjodium zeepoplossing
(scrub)

  • 1 á 2 keer per dag
  • Goed inzepen,
    15 minuten laten intrekken en afspoelen met water
Povidonjodium zeepoplossing
(scrub)

  • 2 á 3 keer per week wassen
  • Goed inzepen en afspoelen met water
Povidonjodium oplossing/zalf

  • 1á 2 keer per dag

www.stopzweetvoeten.nl

www.stopzweetvoeten.nl

Recente artikelen