Landelijke open dag ziekenhuizen uitgesteld

ziekenhuizenDe landelijke open dag voor de ziekenhuizen is tot nader order uitgesteld. De open dag zou op zaterdag 19 september plaatsvinden in 65 Nederlandse ziekenhuizen. Vanwege de toenemende kans op een grieppandemie rond die periode heeft de NVZ vereniging van ziekenhuizen besloten het evenement te verplaatsen.

De pandemie
Op dit moment is niet zeker of en wanneer de grieppandemie in Nederland uitbreekt. Deskundigen achten de kans aanwezig dat dit na de zomer het geval zal zijn. In verband met besmettingsgevaar is het onverstandig om dan veel mensen in een
ziekenhuis bij elkaar te brengen. Daarnaast kan een pandemie ook medewerkers van het ziekenhuis treffen. In een dergelijke situatie moeten de medewerkers die niet ziek zijn hun aandacht volledig op de patient richten.

De landelijke open dag en de campagne
De landelijke open dag is een onderdeel van de imagocampagne ‘Het Ziekenhuis Zorgt’. 65 ziekenhuizen zouden hun deuren openstellen voor het publiek. De open dag wordt uitgesteld naar een ander moment. Via de website www.hetziekenhuiszorgt.nl wordt een nieuwe datum bekendgemaakt.

Recente artikelen