Veilig vrijen ook een thema tijdens parade Zomercarnaval Rotterdam

zomercarnaval-rotterdam-koningingDe GGD Rotterdam-Rijnmond en Soa Aids Nederland zijn zaterdag 25 juli samen met een praalwagen vertegenwoordigd in de straatparade van het 25e Ortel Zomercarnaval in Rotterdam. Het thema is: ‘Zeker over seks’. De GGD en Soa Aids Nederland vragen hiermee aandacht voor hiv/aids en veilig vrijen.

Op de praalwagen van de GGD en Soa Aids Nederland staat de verleidelijke ‘Sense Queen’ van de GGD, begeleid door twee uitdagende samba danseressen. Sense is het centrum van de GGD waar je terecht kunt met al je vragen over seksualiteit, veilig vrijen, hiv en soa’s. Daarnaast kunnen jongeren op www.sense.info veel informatie vinden over seksualiteit en seksuele gezondheid. Soa Aids Nederland heeft sinds kort ook een Engelstalige website met informatie over veilig vrijen, hiv en soa’s: www.life2live.nl.

Nieuwe condoomverpakking
De praalwagen wordt gevolgd door een groep dansende vrijwilligers die ‘Safe Love Making’ condooms uitdeelt aan het publiek. De verpakking van deze condooms is door Soa Aids Nederland speciaal ontwikkeld voor Afrikaanse en Caribische mensen. Soa Aids Nederland hoopt hiermee het gebruik van condooms onder deze bevolkingsgroepen te stimuleren. In Nederland vinden er jaarlijks naar schatting ruim 100.000 nieuwe infecties met soa plaats, vooral onder jongeren. Ruim vijftig vrijwilligers van de GGD en Soa Aids Nederland lopen mee in de straatparade.

Bron: GGD Rotterdam-Rijnmond

Recente artikelen