Ziekenhuizen investeren in personeelsbehoud met opleidingen

verpleegstersVijftien ziekenhuizen in Zuid-Nederland hebben een overeenkomst afgesloten om geen personeel bij elkaar weg te lokken met hoge beloningen. Daarnaast wordt het aantal opleidingsplaatsen fors uitgebreid. Met de afspraken willen de ziekenhuizen in Noord-Brabant en Zeeland iets doen aan het tekort aan personeel. ABVAKABO FNV is het eens met de afspraken, omdat het geld dat eerst ging naar de scheve beloningen voor zzp’ers, nu gaat naar het opleiden van personeel.

Ziekenhuizen kaapten medewerkers bij elkaar weg door tegen elkaar op te bieden met hoge beloningen. Medewerkers namen na een interne opleiding bijvoorbeeld ontslag om zich vervolgens te verhuren als freelancer via een detacheringbureau. Freelancers verdienen namelijk meer dat hun collega’s in loondienst. Hierdoor is het verloop hoog, lopen personeelskosten op en is er minder geld voor opleiding.

Ook hoort ABVAKABO FNV veel negatieve geluiden van haar leden als het gaat om ingehuurd personeel. Freelancers worden bijna niet ingewerkt en moeten direct als een volwaardige collega aan het werk. Ze zijn minder betrokken met de werkplek, hebben minder verantwoordelijkheid, maar verdienen veel meer. Uit het veld hoort ABVAKABO FNV dat zzp’ers en gedetacheerde anesthesiemedewerkers tot 20 procent boven het salaris van vaste medewerkers verdienen. Een operatiekamer kost per leegstaand uur minimaal 1000 euro, blijkt uit een snelle rekensom. Ziekenhuizen gaan dus massaal over op het inhuren van dure krachten om leegstand te voorkomen. Dat geld kunnen ze veel beter stoppen in het opleiden van goed en duurzaam personeel.

ABVAKABO FNV is blij dat ziekenhuizen nu eindelijk gaan investeren in personeel. De mogelijkheid jezelf te ontwikkelen biedt perspectief en daarmee bind je het personeel aan je. Dat is – vooral met het oog op de groeiende krapte – een voorwaarde om genoeg personeel in de ziekenhuizen te krijgen en te houden. De arbeidsvoorwaarden zijn daarbij helaas altijd één van de belangrijkste discussiepunten. ABVAKABO FNV wil daarom een convenant met de NVZ afsluiten om op te leiden tegen goede arbeidsvoorwaarden.

Goede arbeidsvoorwaarden
Indien er in de komende twee tot drie jaar extra mensen worden opgeleid, komt er meer druk op de werkvloer. Om die jaren te overbruggen, moeten er afspraken met de werkgevers worden gemaakt over de wijze waarop medewerkers worden gecompenseerd voor de extra werkdruk. Daarvoor zijn verschillende mogelijkheden: extra scholing, opbouwen van extra vrije tijd als er meer handen aan bed zijn (bijvoorbeeld door extra uren uit het overwerk in het levensfase budget van medewerkers te stoppen) of doorgaan met het verstrekken van bonussen en andere geldelijke compensatie. Daarnaast moeten de ziekenhuizen de afspraak nakomen dat niet meer dan vier procent van het personeel detacheerden en zzp’ers zijn. ABVAKABO FNV wil graag met de NVZ om de tafel om dergelijke afspraken vast te leggen.

Bron: ABVAKABO FNV

Recente artikelen