Nieuwe klachten over de Acura Medisch Centrum, voorheen Silhouet, bij IGZ ontvangen

1
7381

acuralogoDe Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft nieuwe klachten gekregen over het Acura Medisch Centrum. De privékliniek is actief in Brabant en Limburg. De kliniek was voorheen ook al in opspraak, werd . De operatiekamers van de kliniek, toen nog Silhouet geheten, werden toen gesloten vanwege de slechte hygiene. Het Acura Medisch Centrum is een doorstart van Silhouet. De OK van de Silhouet Kliniek in Weert werd aangepast aan de eisen van de inspectie en werd in april door Acura MC weer in bedrijf genomen. Het nu gaat weer de borstoperaties die onjuist zouden zijn uitgevoerd. Drie vrouwen hebben een nieuwe klachten ingediend tegen de Belgische thoraxchirurg die in privékliniek Acura Medisch Centrum in Weert borstvergrotingen uitvoert. De arts werkte voorheen in de Silhouet-kliniek. Deze klachten worden in het reeds lopende onderzoek meegenomen, aldus een woordvoerder van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Volgens de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie, die de klachten doorgaf, gaat het ‘weer om ernstige complicaties na borstvergrotingen’.

Drs. Vercoutere, de chirurg van Acura MC,  liet ons per mail het volgende weten,  hij is een big-geregistreerd en msrc geregistreerd algemeen chirurg en thoraxchirurg.  “En met de borstoperaties is niets aan de hand….”Dr. Vercoutere voert binnen de esthetische chirurgie alleen borstcorrecties uit en heeft daarvan ongeveer 1500 operaties uitgevoerd. De klachten n.a.v. de tijdelijke sluiting van de kliniek werden door inspectie beoordeeld en hier werden geen consequenties of sancties aan verbonden”.

Naar aanleiding van bovenstaande mailtje hebben we in eerste instantie een deel van het bericht van 12 juli aangepast het deel over de artsen uit de voormalige Silhouet Kliniek is toen verwijderd. Maar de geruchten bleken gewoon te kloppen.We hebben het door middel van dit berichtje de kwestie gerectificeert nadat we deze op juistheid bij IGZ hebben getoetst Het bericht bleek dus gewoon te kloppen.In de Acura Medisch Centrum werken artsen die eerder ook al in de, door IGZ, gesloten Silhouet Kliniek werkten. Over beide artsen schreven we onlangs nog een artikel waarin beide artsen naast het verhaal van Rock Goerdin vermeld werden en dit leverde ons een boos mailtje op met de dreiging dat we advocatenkantoor Mosckowitz uit Maastricht op ons dak konden verwachten.

We waren net met een nieuw onderzoek naar de kliniek gestart en nu blijken dat er toch weer klachten zijn over de arts van Arcure MC. Er blijkt dus vooral een heleboel met de borstoperaties mis te zijn. Daar was eerder ook al sprake van. Plastisch chirurg Roel Fresow van het Elkerliek-ziekenhuis in Helmond was daar in BN de Stem van 11 februari heel duidelijk over. “Laat ik dit zeggen: ik zou me nooit in die kliniek laten behandelen.”

We zien de juridische stappen (met dwangsom) met vertrouwen tegemoed. De betrokken chirurg opereert intussen gewoon verder. Volgens zichzelf en volgende de kliniek is hij heel kundig. Sinds gisteren stond er in het gastenboek slechts een berichtje van een patient die nog nieuwe borst moest krijgen gepost op 19 juli 2009. Nu staan er een aantal bij. Vasdt geen toeval en ook niet erg geloofwaardig.  De inspectie was al bezig met een onderzoek naar het Acura Medisch Centrum en neemt de nieuwe klachten daarin mee. Wordt dus vervolgd……………..helaas!

joomla 1.5 statistics


1 REACTIE

 1. Ik wil even een reactie geven op de link naar het mailtje dat u kreeg van Dr.Vercoutere dat hij stappen onderneemt nav uw artikel over “Jokkebrokken”.
  Daarin staat dat hij BIG-geregistreerd staat : dat klopt,
  maar het volgende citaat behoort toch commentaar te krijgen : “Hij is geen estetisch arts, basisarts of cosmetisch arts.”
  Hij stelt zich wel degenlijk voor (en zijn PR-dame zegt dat ook) als een cosmetische of estitische chirurg. Bij Silhouet/Acura gaf men wel toe dat hij geen plastische chirurg is, maar als thoraxspecialist heeeeeel erg bekwaam is in het uitvoeren van estetische correcties en ingrepen.
  Dus ik vind het raar dat men hem wel presenteerd als zijnde,
  maar dat hij in de mail naar u ontkent ….

  Ik ben zelf slachtoffer van een slecht uitgevoerde borstvergroting door hem in 2008. 5 maanden na de ingreep was het noodzakelijk om de protheses er weer uit te laten halen door een plastische chirurg in een echt ziekenhuis.Ik heb contact met meerdere vrouwen die een klacht tegen hem hebben lopen.
  Ik ben lichamelijk en emotioneel beschadigt, en ben heel boos over de leugens die mij door Dr.Vercoutere vertelt zijn (bevestigt door andere plastische chirurgen)

  Ik hoop persoonlijk dat hij voor altijd geschorst word.
  De tijd zal het uitwijzen …

Comments are closed.