RTL Nieuws: Acura Medisch Centrum werkte met zwijgcontracten

1
422

acuracontract-saraIn het half acht journaal van RTL komt (omstreeks 7.54 min) naar voren dat patienten van Acura Medisch Centrum eerst een zwijgcontract moesten ondertekenen alvorens de mislukte borstoperatie hersteld zou worden. De kliniek wilde zo negatieve publiciteit voorkomen. Patienten moesten het contact tekenen waarin ze instemmen met een zwijgplicht. Ze mochten geen contact opnemen met de media om te praten over de mislukte operatie. Pas als ze het contract ondertekenden werd een hersteloperatie uitgevoerd.

In het contract moeten patienten verklaren af te zien van juridische procedures tegen de arts en de kliniek. De patient zelf contractueel vastleggen dat haar familie geen negatieve publiciteit verspreiden via kranten, tijdschriften of internetmedia, dan pas werd een hersteloperatie uitgevoerd. Zonder contract dus geen nabehandeling. Deze schokkende feiten kwamen vrijdag avond naar voren in de reportage van RTL Nieuws van 19.30 uur.  In de reportage komen twee gedupeerde klanten van Acura MC aan het woord. Bekijk het de reportage door op deze link of de afbeelding hieronder te klikken.(Het item start rond 7.54 min)

rtl-nieuws-247091930