Guus Schrijvers op vakantie

vakantie1Volgende serie berichten van prof dr Guus Schrijvers verschijnt op maandag 24 augustus
Als u,  bezoeker van deze site, dit leest, kampeer ik met partner Els en zoon Joep nabij Barcelona. Mijn reisboeken zijn onder meer Het Pauperparadijs van Suzanna Jansen en Het morele instinct van Jan Verplaatse. Daarnaast heb ik een aantal economie boeken bij mij over marktwerking. Mij blijft boeien het spanningsveld tussen marktwerking gebaseerd op hebzucht en naastenliefde gebaseerd op moraal.

De grondlegger van de economie Adam Smith kwam er niet uit. Hij schreef het boek Wealth of Nations en legde uit dat marktwerking welvaart en vooruitgang oplevert. Twintig jaar eerder schreef hij het boek The Theory of the Moral Sentiment, waarin de mens niet als een hebzuchtige naar voren komt maar als een angstig dier. Adam Smith kwam niet uit het dilemma hoe beide mensbeelden te integreren. Zouden mijn reisboeken een oplossing aanbieden? Zou er een oplossing zijn voor de gezondheidszorg om marktwerking te combineren met naastenliefde? In de komende serie berichten en in lezingen in het najaar laat ik het weten. De eerstvolgende serie berichten komt uit op maandag 24 augustus.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen