iSOFT en St Jansdal vlaggen eerste DBC ‘tik-tok test’ af

Array

tik-tok-test-isoftiSOFT en Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk hebben een eerste, succesvolle ‘tik-tok test’ uitgevoerd voor het proefdraaien met de DBC Grouper. Deze DBC Grouper is een internetservice die vanaf 2011 alle DBC-zorgproducten van een ziekenhuis valideert voordat dezen ter declaratie bij een zorgverzekeraar worden aangeboden. Deze succesvolle test is de eerste mijlpaal in de landelijke implementatie van de nieuwe DBC (Diagnose-Behandel Combinatie) systematiek.

Ziekenhuis St Jansdal is koploper in deze projectfase en gebruikt hiervoor onder andere de iSOFT DBCVAL/Grouper module. De communicatietest met de DBC Grouper – die onder specialisten de ‘tik-tok test’ wordt genoemd – bestond uit het verzenden van een tweetal communicatieberichten. St Jansdal verzond de twee testcases naar de centrale DBC Grouper, die vervolgens bevestigd werden teruggezonden.


Koploperziekenhuizen

iSOFT ontwikkelt en test de DBCVAL/Grouper module met drie koploperziekenhuizen: een algemene en twee universitaire instellingen. Naast St Jansdal maken het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en het VU Medisch Centrum (VUMC) deel uit van het project. In september levert iSOFT de modules voor het proefdraaien aan haar overige ziekenhuizen.

Healthcare Group CSC

CSC is een wereldwijde leider in het leveren van ICT-oplossingen en diensten. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Falls Church, Va. in de VS, telt zo’n 98.000 medewerkers en maakte in het boekjaar dat eindigde op 30 september 2011 een omzet van $16,2 miljard dollar. Kijk voor meer informatie over CSC in Nederland op www.csc.nl, en voor meer informatie over de Healthcare Group van CSC in Nederland op www.csc.com/health_nl.

Recente artikelen