Lijfarts Murray gaf Micheal Jackson fatale dosis Propofol

dr-conrad-robert-murrayConrad Murray, de privéarts van Michael Jackson, heeft de zanger enkele uren voor diens overlijden Propofol toegediend. Dat meldt de Amerikaanse zender CNN dinsdag. CNN beroept zich op een niet nader genoemde bron uit de omgeving van Jacksons familie, die toegang tot het onderzoek heeft. De autoriteiten gaan er vanuit dat het middel Propofol, dat normaal gezien enkel bij operaties of onderzoeken in het ziekenhuis wordt gebruikt, mogelijk de plotse dood van Jackson op 25 juli uitgelokt heeft.Onzorgvuldig gebruik van Propofol, beter bekend onder de merknaam Diprivan, kan een hartstilstand veroorzaken.Vandaag werd ook bekend dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ)  ziekenhuizen waarschuwt voor de risico’s op infecties bij verkeerd gebruik van propofol op operatiekamers.

Volgens de website tmz.com was nog niet bewezen dat Dr. Conrad Murray popster Michael Jackson het gevaarlijke diprivanmedicijn Propofol had toegediend maar de dokter heeft volgens TMZ zelf aan de politie toegegeven dat hij de drugs in Michaels lichaam heeft gespoten. Dat zou dus betekenen dat HIJ Michael Jackson heeft vermoord.
Bij de eerste huiszoeking op de dag van de dood van Jackson vond de politie nauwelijks medicijnen. Pas later wees Murray tijdens één van de verhoren op het bestaan van de bergplaats, die zich in een kast in de gastenkamer van het huis bevond. Twee dagen na de dood van de King of Pop vertelde Dr. Conrad aan de politie dat hij Michael regelmatig de drug Propofol gaf om te kunnen slapen, ook die nacht.

Murrays advocaten laten weten geen commentaar te willen geven op “geruchten, insinuaties en anonieme bronnen”. De voorbije weken ontkenden ze dat Murray iets heeft voorgeschreven of toegediend dat Jacksons dood kan veroorzaakt hebben.

Huiszoeking
Vorige week voerden agenten van de drugsbestrijdingsdienst DEA een huiszoeking uit in de praktijk van Murray in Houston, in de staat Texas. Daarbij werd gezocht naar bewijzen van doodslag.

Volgens CNN werden onder andere een computer en verschillende geneesmiddelen in beslag genomen.

2 thoughts on "Lijfarts Murray gaf Micheal Jackson fatale dosis Propofol"

  1. IGZ waarschuwt ziekenhuizen voor verkeerd gebruik propofol | Medicalfacts

    […] aangeprikt, dan kan dat leiden tot infecties bij patiënten. Vandaag werd bekend dat dit middel Michael Jackson ook fataal is geworden. Aanleiding voor deze waarschuwing is onderzoek naar een calamiteit waarbij […]

  2. Doodsoorzaak Michael Jackson bevestigd | Medicalfacts

    […] Jackson heeft de lijkschouwer zijn doodsoorzaak bekendgemaakt.Zoals wij ook al eerder meldde, is Jackson is overleden aan een overdosis propofol.  Dat staat in het autopsierapport van de lijkschouwer van Los Angeles, dat aan de rechtbank is […]

Comments are closed.

Recente artikelen