Wederom flinke toename aantal besmettingen nieuwe influenza A H1N

0
285

het-nieuwe-influenza-a-h1nSinds vrijdag zijn er 91 nieuwe gevallen van Mexicaanse griep in Nederland vastgesteld. Het totaal aantal besmette mensen komt daarmee op 364. 93 mensen zijn in Nederland besmet.  Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag bekendgemaakt. Het aantal mensen dat in Nederland besmet raakte, nam sinds vrijdag ook flink toe. Gelukkig is er nog niemand in Nederland overleden aan de griep. Vrijdag stond de teller nog op 273, een week geleden waren het er 211.

Directeur Coutinho van het Centrum Infectieziektenbestrijding zegt dat er sprake is van een grotere toename van het aantal griepgevallen dan de afgelopen weken. Toch noemt hij de verspreiding van het virus in ons land nog zeer beperkt. Hij ziet daarom geen reden om extra maatregelen te treffen of grote evenementen af te blazen. De 39-jarige man die ruim een maand op de intensive care lag vanwege het nieuwe influenza A H1N is weer beter.