Britse militairen met Mexicaanse griep ontslagen uit UMC St Radboud

0
192

mexicaanse griepDe twee Britse militairen die donderdag 23 en vrijdag 24 juli in het UMC St Radboud zijn opgenomen met Mexicaanse griep hebben inmiddels het UMC verlaten. Ze zijn overgebracht naar het militair hospitaal Rheindalen in Duitsland en maken het volgens een woordvoerder van Defensie naar omstandigheden goed.

Patienten, bezoekers en medewerkers op de betrokken afdelingen van het UMC St Radboud hebben geen risico gelopen op besmetting omdat beide patienten volgens protocol geïsoleerd verpleegd zijn.

Over de Mexicaanse griep
De Mexicaanse griep gaat gepaard met een temperatuur van >38,0°C, normale griepverschijnselen en/of maag-darm-klachten.

Griepverschijnselen:
hoesten,
verkoudheid,
loopneus,
keelpijn,
geen eetlust,
spierpijn
Heeft u bovenstaande verschijnselen én bent u recent naar een land geweest waar veel Mexicaanse griep is gemeld of heeft u recent een intercontinentale vlucht gemaakt of heeft u contact gehad met een bewezen patient met Mexicaanse griep: neem dan telefonisch contact op met uw huisarts. De huisarts zal vervolgens in samenspraak met de GGD zoveel mogelijk bij u thuis het benodigde onderzoek verrichten.