NFI vindt DNA-match in onopgeloste moord op kind

0
277

dna-databaseEen DNA-onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft een DNA-match opgeleverd die heeft geleid tot de aanhouding van een man. Hij wordt verdacht van een moord op een achtjarig kind in 1991. De verdachte kwam in beeld bij een recent zedendelict.

Het NFI heeft het DNA-onderzoek uitgevoerd op celmateriaal dat bij de verdachte was afgenomen nadat deze werd verdacht van een recent gepleegd ander delict. Vervolgens is het DNA-profiel ingevoerd in de Nederlandse DNA-databank voor Strafzaken. Dit heeft een match opgeleverd met een DNA-profiel van sporenmateriaal dat in 1991 verzameld was en sinds die tijd opgenomen was in de databank. De match is door het NFI aan de politie en het Openbaar Ministerie gemeld.

Nederlandse DNA-databank voor Strafzaken
De DNA-databank is een zelfstandig onderdeel van het Nederlands Forensisch Instituut. Op 1 juli 2009 bevonden zich 82.810 DNA-profielen van personen en 39.750 DNA-profielen van sporen in de DNA-databank. In het eerste half jaar van 2009 heeft de Nederlandse DNA-databank 1733 spoor-persoon-matches opgeleverd. Dit aantal neemt nog steeds toe.

Bron: NFI