Situatie in Acura Medisch centrum mogelijk nog ernstiger dan situatie in Citykliniek

0
541

foto-patientEén van de klachten die we de afgelopen tijd hoorden en bijna niet konden geloven was dat de chirurg bij Silhouet / Acura MC kennelijk opereert zonder hulp van een anesthesist. Dus onder plaatselijke verdoving met toediening van propofol. Dit is geen goede kwaliteit van zorg zoals die door de beroepsvereniging van plastisch chirurgen wenselijk wordt geacht. Gezien de operatietechniek voor borstvergrotingen die wordt gehanteerd zijn nieuwe complicaties te verwachten en is de veiligheid van patienten in het geding.

Hedenochtend sprak Medicalfacts met een gedupeerde van de kliniek. Zij bevestigde een aantal geruchten.  En ook in haar medisch dossier ontbrak de naam van de anesthesist.

Integen stelling tot hetgeen Drs. Vercoutere zelf beweert, laat zich door medewerkers van de kliniek voorstellen als esthetisch arts / cosmetisch arts. De patient die wij uitgebreid hebben gesproken heeft ons haar verhaal verteld. Zij heeft ons inzage gegeven haar dossier en tot onze verbazing blijkt zij twee versies van haar medisch dossier te hebben ontvangen toen er om een afschrift van haar dossier werd gevraagd. We hebben deze twee verschillende versies van haar medisch dossier mogen bekijken.  Afgelopen maand kreeg haar advocaat een andere kopie van haar medische dossier dan wat zij zelf al had ontvangen. brief-silhouet-anoniemUit de stukken die ze heeft laten zien blijkt ook dat ze middles een brief flink onder druk is gezet en is beschuldigd van laster en eerroof. Inmiddels is aangifte gedaan bij de politie in Eindhoven en Weert. En in september komt haar zaak voor bij het Regionaal Tuchtcollege. Bij haar is een operatie uitgevoerd waarbij de prothesen zijn verwijderd. Na 5 maanden bleek het noodzakelijk om de protheses te laten verwijderen door een plastische chirurg. Beide prothese waren niet goed geplaatst en dat gaven veel pijn en ernstige klachten.  Zij is lichamelijk en emotioneel beschadigd, en vooral heel boos over de wijze waarop zij is bejegend na haar mislukte operatie in de privekliniek.  Zij voelde zich behoorlijk geïntimideerd toen zij haar dossier opvroeg bij de kliniek en is flink onder druk gezet om vooral niet naar de pers te stappen. Zij vreest dat er veel meer mensen gedupeerd en verminkt zijn. Zij hoopt dat ook andere clienten de moed en kracht hebben om ook aangifte te gaan doen en ook naar het tuchtcollege te stappen.