De Zorgboog wil keukens in Bakel en Deurne sluiten

Array

Betere prijs/kwaliteitverhouding mogelijk bij externe leverancier
zorgbooglogoNajaar 2009 wil De Zorgboog verdere veranderingen gaan doorvoeren in de consumptieve dienstverlening (maaltijdenvoorziening) binnen de organisatie. Om beter aan te kunnen sluiten bij de wensen van de clienten en om te komen tot een betere prijs/kwaliteitverhouding, is De Zorgboog voornemens alle maaltijden te betrekken bij een externe leverancier. Dit houdt in dat, na de sluiting van de keuken in Gemert februari dit jaar, nu ook de centrale keukens van De Zorgboog in Bakel en Deurne worden gesloten. De Raad van Bestuur heeft het voorgenomen besluit inmiddels ingediend bij de Ondernemingsraad en de Centrale Clientenraad.
Verlies aan arbeidsplaatsen
De veranderingen binnen de consumptieve dienstverlening en de daarmee gepaarde sluiting van de keukens in Bakel en Deurne heeft helaas gevolgen voor het aantal arbeidsplaatsen binnen de keukenorganisatie. Voor ca. 10 fte zijn andere arbeidsplaatsen op de locaties beschikbaar; de werkplekken van zestig werknemers (34 fte) komen te vervallen. Voor hen gaat De Zorgboog collectief ontslag aanvragen. De Zorgboog realiseert zich dat het vooruitzicht op ontslag niet prettig is voor de medewerkers. De organisatie wil, zoals een goed werkgever betaamt, netjes en zorgvuldig omgaan met de belangen van deze medewerkers. De instemmingprocedures met de Ondernemingsraad en de Centrale Clientenraad worden volgens de daartoe geldende afspraken gevolgd. Wat het collectief ontslag betreft, worden aanvullende afspraken gemaakt met de vakbonden.

Ontwikkeltraject

De verandering in de keukenorganisatie van De Zorgboog maakt deel uit van een ontwikkeltraject binnen het Facilitair Bedrijf van De Zorgboog om te komen tot een kwalitatief hoogwaardige consumptieve dienstverlening. Door de maaltijden extern in te kopen, kan De Zorgboog de kosten van de maaltijden verlagen en sneller en flexibeler aansluiten bij de wensen van de client. De start van de (gefaseerde) overgang naar een externe leverancier staat gepland voor eind september.

Bron: De Zorgboog

Recente artikelen