Noodnummer busongeluk Spanje: 0800-099 0099

0
319

Bij het ongeluk kwamen acht zes Nederlanders om, vijftien inzittenden bleven ongedeerd.
busongeluk-spanjeEr is nog geen nieuwe informatie over de toestand van de gewonden. De identiteit van de acht zes doden is nog onbekend. Niet alle familieleden zijn nog bereikt. Nederlandse hulpverleners zijn vrijdagochtend op weg naar Spanje om de gewonden bij te staan van het busongeluk ten noorden van Barcelona. Alarmcentrale SOS International stuurt drie teams met artsen en verpleegkundigen naar de verschillende ziekenhuizen waar de gewonden zijn opgenomen. De gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Calella, Mataró, Badalona en Gerona. Volgens een ooggetuige werden hierbij taxi’s ingezet om de gewonden te vervoeren.
Het hospitaal San Pau in Barcelona bevestigde dat een gewonde Nederlandse buspassagier daar nu geopereerd wordt. Verder wilde het ziekenhuis niets zeggen. Mogelijk komen ze laten met een communiqué

Over de identiteit en leeftijden van de slachtoffers is officieel nog niks bekendgemaakt.In de bus zaten 64 mensen. In de bus zaten voornamelijk Nederlanders. De Nederlanders hadden hun vakantie geboekt via Sunweb, Jiba en Evenements Reizen, allen merken van het Rotterdamse bedrijf Sundio. De passagiers waren net op een uitstapje geweest naar Barcelona. Sundio had de excursie inclusief bus geboekt bij een ander bureau. De passagiers zaten in diverse hotels in Blanes en Lloret de Mar.

Noodnummer

Organisaties betrokken bij het busongeval in Spanje hebben een informatienummer geopend voor het publiek. Het nummer is 0800-0990099.