Zorggroep Almere waarschuwt voor nepmedewerkers

Array

zorggroepalmereZorggroep Almere waarschuwt met klem voor onbekenden die zich uitgeven voor medewerker van de Zorggroep. Een woordvoerder van de zorggroep waarschuwt haar klanten gisteren voor de nepmedewerkers. Tot nu toe zijn twee gevallen bekend, met dezelfde werkwijze: een vrouw komt bij een klant van de Huishoudelijke Verzorging (HVZ), vaak achterom, en zegt dat de vaste hulp van de klant ziek of met vakantie is, en dat zij gaat vervangen. De ongenode gast begint vervolgens inderdaad met (kleine) huishoudelijke taken, maar als de kans rijp is, neemt ze geld of een hele portemonnee mee en vertrekt met de noorderzon.

Zorggroep Almere adviseert haar klanten om de huishoudelijke hulp altijd naar het legitimatiebewijs van de Zorggroep te vragen. Medewerkers van Zorggroep Almere, ook vakantiekrachten van de HVZ, hebben allemaal een dergelijk legitimatiebewijs.

Zorggroep Almere benadrukt daarnaast dat, als de vaste hulp niet kan komen in verband met ziekte of vakantie, de klant daarover door medewerkers van de HVZ van de Zorggroep wordt geïnformeerd. Ook horen klanten altijd vooraf wie komt vervangen en wanneer dat plaats vindt.

Wanneer klanten twijfelen of een vervanger inderdaad een medewerker van de Zorggroep is, kunnen zij dit bovendien laten controleren door naar de Zorglijn te bellen: 0900 – 7755777.

Mocht het toch misgaan of al gebeurd zijn, dan is het advies om altijd de politie in te schakelen, aangifte te doen én het voorval te melden bij de HVZ via de Zorglijn

Onderzoek
Hoe de dader of daders weten welke klanten gebruik maken van de hulp van thuiszorg, is bij de instelling onbekend. De politie doet daar onderzoek naar. Klanten wordt geadviseerd medewerkers altijd te vragen naar hun legitimatiebewijs van de Zorggroep.

Bron: Zorggroep Almere

Recente artikelen