Specialist van Erasmus MC casht vier ton

dokter-met-computerEen specialist van het Erasmus MC in Rotterdam verdient het meest van alle medisch specialisten in loondienst in Nederland. De arts in kwestie neemt jaarlijks bijna vier ton mee naar huis. Daarmee zit hij ver boven de Balkenendenorm van 181.000 euro per jaar. Om welke arts het gaat en wat zijn specialisme is, wilde het Erasmus MC gisteren niet naar buiten brengen. Wel werd verteld waarom de arts zo’n hoog bedrag ontvangt. Ze benadrukt dat de grootverdiener zo’n arts van de oude garde is, en dat de specialisten die boven de Balkenende-norm zitten over het algemeen meerdere functies vervullen en meer dan 55 uur per week werken. “Het zijn echt uitzonderingen, het is zeker niet ons uitgangspunt om iedereen zulke hoge bedragen uit te keren. Voor 1999 was het nog mogelijk voor specialisten om in loondienst bij een ziekenhuis te zijn en tegelijk ook te zijn aangesloten bij een maatschap. Dat was natuurlijk erg lucratief.,” zegt woordvoerster Sylvia Marmelstein van het Erasmus MC tegen het AD.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen