Update V&VN verplicht vaccineren

griep-vaccin1V&VN heeft een aantal reacties gekregen op haar standpunt dat zorgpersoneel verplicht en als eerste gevaccineerd dient te worden. Het waren zowel positieve als negatieve reacties.
V&VN benadrukt dat zij met de stelling van verplicht vaccineren een advies aan de minister van VWS heeft gegeven.

De beroepsvereniging is op de hoogte van het feit dat dit in Nederland juridisch onmogelijk is, omdat volgens de Nederlandse Grondwet het menselijk lichaam onaantastbaar is. Er bestaat echter wel zoiets als een morele verplichting.
Daarnaast heeft in het geval van een pandemie de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de autoriteit om vaccinaties te verplichten. Alle 194 landen die het WHO-verdrag hebben ondertekend – waaronder Nederland – zijn gebonden aan deze regels. Het besluit is nu aan minister Klink.

Bron: V&VN

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

3 thoughts on "Update V&VN verplicht vaccineren"

  1. Hoe komen jullie er in vredesnaam bij dat vaccinatie nog vrijwillig is omdat het “lichaam” onaantastbaar zou zijn. Dat is echt valse voorlichting.

    Lees Artikel 31 Wet Publieke Gezondheid, en de Artikelen 67 – 70.

    Daarbij Artikel 120 het Toetsingsverbod; je kunt niet eens bezwaar maken!

  2. Slechte zaak om vaccinaties verplicht te stellen!! Wordt dit hele griepgebeuren nog meer gehyped. Tot nu toe verloopt de griep mild en is al die paniek (van publiek, overheid en bereopsverenigingen) nergens voor nodig!

  3. raoul, artikel 120 bestaat niet eens.

Comments are closed.

Recente artikelen