Waals crisiscentrum overdrijft gevolgen influenza A / H1N1

Array

begraafplaatsWaals minister van Binnenlands Bestuur Paul Furlan vindt dat het crisiscentrum van het Waals gewest de gevolgen van een pandemie van de Mexicaanse griep A/H1N1 overdrijft in een brief aan de gemeenten. De gevolgen van de griep worden onnodig overdreven, vindt hij. In de brief is sprake van 2.100 tot 6.800 extra overlijdens en wordt de gemeenten aangeraden in de kerkhoven de nodige graven te voorzien met het oog op een toevloed van dodelijke slachtoffers tijdens de winter.

De brief lekte vandaag uit in de kranten van “Vers l’Avenir”. Het Waals crisiscentrum raadt de gemeenten aan om voorbereidingen te treffen voor een te voorziene “opstopping” in de begrafenissector door een kadaster op te stellen van beschikbare plaatsen voor kisten en urnen. Het centrum stelt ook voor de nodige voorbereidingen te treffen met het oog op de winter, wat zou betekenen dat men al graven zou delven. Gemeenten die nog niet over een knekelhuis beschikken wordt gevraagd om er één op te richten om de graven die niet meer gebruikt worden leeg te kunnen halen.
Omdat de brief voor opschudding zorgde in een aantal gemeenten, achtte minister Furlan het nodig om de gemoederen te bedaren en de brief te omschrijven als overdreven en misplaatst. Hij erkent dat het crisiscentrum alle mogelijke scenario’s moet onderzoeken, maar dat betekent niet dat daar ook over gecommuniceerd moet worden en de ernst van het fenomeen overdreven moet worden met het risico onnodige paniek te veroorzaken.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen