ACP: politieambtenaren met prioriteit vaccineren

Array

politie_04Tot nu toe hebben de politiekorpsen op individueel niveau gewerkt aan continuïteitsplannen voor het geval het griepvirus om zich heen grijpt. Vandaag werd bekend dat een Nederlandse agent ook besmet is het  Nieuwe Influenza A / H1N1.

“De ACP vindt dat de minister landelijk maatregelen  moet nemen. Er zijn nog geen beroepsgroepen aangewezen door het kabinet die met prioriteit ingeent dienen te worden. Het lijkt mij duidelijk dat de politie te allen tijde voldoende mensen beschikbaar moet hebben om de veiligheid op straat te garanderen. Daarom moeten politiemensen met voorrang ingeent worden”, zegt ACP voorzitter Gerrit van de Kamp.

De ACP zal in het volgende landelijk overleg met de minister van BZK vragen stellen over het Mexicaanse griepvirus en de benoeming van de sector politie als vitale organisatie.

De politieambtenaar bij wie Mexicaanse griep is vastgesteld, heeft het griepvirus overigens op vakantie opgelopen. De ACP voorziet dat er steeds meer collega’s na hun vakantie met het virus besmet zullen worden en wil dat de minister de sector politie als zogeheten ‘vitale sector’ benoemt. Hierdoor kunnen politieambtenaren met prioriteit worden ingeent, waardoor de continuïteit van het werk beter gewaarborgd kan worden. Ook andere hulpverlenende sectoren zoals brandweer en GHOR zouden de aanwijzing vitale sector moeten krijgen.

Bron: ACP

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen