Digitaal wetenschappelijk archief Universiteit Utrecht derde in internationale ranglijst

Array

data-archiefHet digitaal wetenschappelijk archief (repository) van de Universiteit Utrecht, het Igitur Archief, heeft de derde plaats gekregen in de top 400 van het Ranking Web of World Repositories voor instituten. Igitur heeft daarmee de hoogste Nederlandse notering en staat één plaats onder het Smithsonian/NASA Astrophysics Data System. Het Utrechtse systeem scoorde goed op het gebied van zichtbaarheid van PDF-bestanden, vooral in Google en Yahoo. Bij het samenstellen van de top 400 werd de wereldwijde zichtbaarheid en impact van de wetenschappelijke repositories bepaald aan de hand van een aantal web-indicatoren: het aantal pagina’s gevonden door de vier grootste zoekmachines, het aantal links naar documenten in het archief, het aantal PDF-bestanden en het gemiddelde aantal recente documenten in Google Scholar. In de top 400 voor digitale repositories van instellingen behaalde Igitur de derde plaats. In de top 400 voor alle digitale repositories in de wereld staat Igitur op nummer 10.

Igitur
Het Igitur Archief is een wetenschappelijk archief van digitale publicaties ten behoeve van wetenschappers, onderzoeksorganisaties en wetenschappelijke communities. Vanaf 2002 namen wetenschappelijke instellingen wereldwijd institutionele repositories in gebruik om de toegankelijkheid van wetenschappelijke informatie te vergroten. Het Igitur Archief van de Universiteit Utrecht bestaat sinds 2003 en is een van de grootste archieven in Nederland en Europa. Het Igitur Archief is te vinden op de website van de Universiteitsbibliotheek Utrecht.

Ranking Web of World Repositories

De Ranking Web of World Repositories is een initiatief van de onderzoeksgroep Cybermatics Lab aan de Spaanse nationale onderzoeksraad (Consejo Superior de Investigaciones Científicas). Het doel van deze ranglijst is het ondersteunen van de vrije toegang tot elektronische wetenschappelijke publicaties en ander academisch materiaal. Kijk hier voor de top 400.
Bron: UU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen