Maartenskliniek Woerden is klaar voor de uitdaging

Array

smk-orthopedie-campagneStrekkende, rekkende en buigende medewerkers bepalen het campagnebeeld van de werving voor de nieuwe verpleegafdeling van Maartenskliniek Woerden. Om de groeiende stroom patienten snelle en adequate zorg te bieden, wordt in november 2009 een eigen verpleegafdeling voor orthopediepatienten geopend. Eind mei startte de zoektocht naar 40 nieuwe medewerkers. Dat is een uitdaging van formaat.

Groeiende stroom patienten
Sinds de start in 2006 is Maartenskliniek Woerden hard gegroeid: duizenden patienten maken inmiddels gebruik van de orthopedische en reumatologische zorg die het ziekenhuis biedt. Om in te spelen op deze groei, start er in november 2009 een eigen verpleegafdeling voor orthopediepatienten. ‘Op dit moment zijn we gevestigd in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis en maken we onder andere gebruik van de bestaande OK’s en verpleegafdelingen’, legt zorgmanager Wil Oosterom uit. In 2011 zal Maartenskliniek Woerden echter een eigen ziekenhuis realiseren op het terrein van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis. Vooruitlopend op deze nieuwbouw wordt een verpleegafdeling geopend in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis.

Campagne
Om de nieuwe verpleegafdeling operationeel te maken, heeft de Maartenskliniek Woerden 40 nieuwe medewerkers nodig. Een flinke klus, gezien de krapte op de arbeidsmarkt van verpleegkundigen. Daarom stelde Maartenskliniek Woerden samen met afdeling marketing & communicatie een plan op. In samenwerking met een bureau, gespecialiseerd in arbeidsmarktcommunicatie, ontstond het concept voor de wervingscampagne: ‘Maartenskliniek daagt je uit om in beweging te komen’. ‘We richten ons hiermee op verpleegkundigen die de kans willen grijpen om in een volledig nieuw team aan de slag te gaan’, legt Oosterom uit. Dat is een unieke kans voor verpleegkundigen, denkt ze: ‘We zetten een afdeling op waar wij samen met de nieuwe medewerkers gaan bepalen hoe we de zorg voor onze patienten optimaal in kunnen richten’.

Interactieve workshops
De wervingscampagne heeft een bijzonder karakter. ‘We willen verpleegkundigen vooral uitnodigen mee te denken over wat goede zorg voor onze orthopediepatienten zou moeten inhouden.’ legt Oosterom uit. Geïnteresseerde verpleegkundigen konden zich daarom vrijblijvend inschrijven voor de speciaal georganiseerde kick-off op 20 juni in Woerden. Gedurende één dagdeel volgden de deelnemers interactieve workshops en bezochten zij een infomarkt.  Als een kandidaat na de kick-off zin heeft om samen met Maartenskliniek Woerden de nieuwe verpleegafdeling op te bouwen, kunnen ze solliciteren.

Hoe dan ook starten
In november wordt de nieuwe verpleegafdeling geopend. Staat er dan een compleet team van 40 mensen klaar? ‘Misschien zitten we nog niet aan het beoogde aantal medewerkers, maar we starten hoe dan ook. De zoektocht naar kwalitatief hoogstaand personeel is nooit klaar en zal na de campagne nog steeds veel aandacht krijgen’.

Bron: SMK

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen