Karadzic heeft “Gouden tip”: “Urine is een prima medicijn tegen kanker”

Array

karadzicVolgens Radovan Karadzic, de voormalige leider van de Bosnische Serviers, is urine een prima medicijn tegen kankergezwellen en prostaatproblemen. Dat staat vandaag te lezen in het Duitse blad Der Spiegel, meldt de Nederlandse krant De Telegraaf. De Servische politie heeft na de arrestatie van Karadzic, in juli vorig jaar, in zijn Belgradose woning videocassettes gevonden waarin hij het wondermiddel aanprijst. Ook zou te zien zijn hoe hij zelf een liter urine opdrinkt. Urinetherapie is een oud Indiaas Ayurvedisch gebruik die een groot aantal gezondheidsvoordelen claimt, zoals voor het genezen van kanker. Van Urine of “antineoplaston therapy” is enige werkzaamheid van deze behandelingen is tot dusver niets gebleken. 

Voor wie het toch wil proberen wat praktische ” gouden” tips. Want iedere morgen proeven je wat je de vorige dag gegeten of gedronken hebt lijkt mij niet erg smakelijk. Plas smaakt, volgens kenners,  zout, bitter, wrang, of juist heel leker kruidig. Na malt bier, of veel kaas smaak het niet zo lekker. Na veel groenten bijna als soep in een heel duur restaurant. Met uitzondering van asperges. Asperges kunnen een speciaal luchtje nalaten bij het plassen. Dit gebeurt bij ongeveer de helft van de asperge-eters. Deze typische geur komt door de aanwezigheid van zwavelhoudende sporen in de aspergeplant. Onze lever zet deze stofjes om in zogeheten methylmercaptanen, vluchtige zwavelverbindingen die via de urine ons lichaam verlaten. En dat ruiken we dan op het toilet en dat zal zeker te proeven zijn. Bah, wordt al naar bij de gedachte! Het eten van vlees zorgt voor de doordringende amonia-geur die we normaal met urine associeren.

Voor zijn arrestatie woonde en werkte Radovan Karadzic in Belgrado. Hij werkte in een alternatieve artsenpraktijk en huurde er een flat. Hij werkte er, in een ‘overtuigende vermomming’, in een kliniek onder de naam Dragan Dabic, met een lange witte baard, lang haar met zwarte lok in een knotje en een bril.

Recente artikelen