Europees congres EAMHID over ‘ bevorderen van geestelijke gezondheid voor mensen met een verstandelijke beperking’

puzzel-medicalfactsThema van het zevende Europese congres van de European Association in Mental Health and Intellectual Disability (EAMHID) is ‘het bevorderen van de geestelijke gezondheid voor mensen met een verstandelijke beperking’. Het internationale congres vindt plaats van 3 tot en met 5 september 2009 in de Meervaart in Amsterdam. Het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) is mede-organisator van dit congres.

Het programma van het congres is er op gericht om kennis te delen, wetenschappelijke resultaten te presenteren en praktische ervaring uit te wisselen. Het congres is bedoeld voor wetenschappers, opleiders, zorgverleners en betrokkenen vanuit de gehele wereld. De opening van het congres vindt plaats op 3 september door prof. dr. Rutger Jan van der Gaag, kinderpsychiater, specialist in autisme aan de Radboud Universiteit Nijmegen en voorzitter van Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP).
De congresorganisatie verwacht 500 deelnemers vanuit de gehele wereld. Zij kunnen gedurende drie dagen kennis en ervaring opdoen in een van de 10 pre courses, 13 workshops, 20 symposia, 15 paper- presentaties, 44 posterpresentaties en 6 rondetafelgesprekken.
Voertaal tijdens het congres is Engels.

Het volledige congresprogramma is vanaf heden te raadplegen op www.amsterdamcongress2009.org.

Deelnamebedrag tot 1 augustus aanstaande is € 500 per persoon. Na 1 augustus zijn de kosten € 550. Leden kunnen gebruik maken van een korting van € 50. Inschrijving is mogelijk via de website.

Voor dit congres is accreditatie aangevraagd bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), Nederlandse Vereniging van Artsen voor Verstandelijk Gehandicapten (NVAVG), Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) en Federatie van Gezondheidszorgpsychologen (FGzP).

Recente artikelen