Binnenkort is het weer zo ver: Hoofdluis

hoofdluis1Luis in je haar? Kammen maar! Iets waar binnenkort alla ouders van schoolgaande kinderen mee te maken krijgen. Want naast de kinderen zelf, krijgen vooral zij met hoofdluis te maken. De juiste aanpak kan voorkomen dat hoofdluis een hardnekkig probleem wordt. Regelmatige controles zorgen er bijvoorbeeld voor dat een snelle behandeling mogelijk is. Zo blijven kinderen elkaar niet besmetten.
En als een kind hoofdluis heeft, dan is het raadzaam aan het haar gedurende twee weken dagelijks te kammen met een netenkam. Eventueel kan het kammen gecombineerd worden met een antihoofdluismiddel. Verder is het belangrijk om ook huisgenoten te controleren en de omgeving grondig schoon te maken. En het is verstandig om het te melden op school, bij clubjes en vriendjes.

Toolkit hoofdluis
Het Centrum Infectieziektebestrijding (CIb) wil de publiekscommunicatie over infectieziekten stroomlijnen en ondersteunen. Om die reden biedt het RIVM een toolkit aan met eenvoudig te downloaden communicatiemateriaal.

Veel gestelde vragen
Vragen en antwoorden over hoofdluis (RIVM)

Folder (pdf)
Luis in je haar? Kammen maar! (pdf in kleur) (RIVM)
Luis in je haar? Kammen maar! (pdf zwart-wit) (RIVM
Hoofdluis/schaamluis (NHG)

Literatuur
Hoofdluis (Bibliotheek.nl)
Tegelijkertijd zoeken naar boeken, websites en in de archieven van Nederlandse kranten en tijdschriften. Het aantal zoekresultaten kan verkleind worden door in de rechterkolom van de zoekmachine een bron (bijvoorbeeld tijdschriften) aan te klikken.
De materialen zijn te verkrijgen bij de openbare bibliotheek in je woonplaats.

Film
Hoofdluis / schaamluis (Ziekenhuis.nl)
Klik in het menu aan de rechterkant op hoofdluis

Recente artikelen