Coutinho: “Grieppoli Slotervaartziekenhuis uiterst ongewenst”

slotervaart_ziekenhuisDe speciale grieppoli van het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis is ‘volkomen onnodig en geen goed idee’. Dat vindt RIVM-directeur Roel Coutinho. Hij vreest dat de grieppoli angst en ongerustheid aanwakkert, dat zei hij donderdag in het Radio 1 Journaal.
In het Radio 1 Journaal zei Coutinho dat mensen die willen weten of ze lijden aan de Mexicaanse griep, gewoon naar de huisarts moeten gaan. Die bepaalt dan of verder laboratoriumonderzoek nodig is. Hij wijst erop dat koorts, een van de symptomen van de nieuwe influenza, heel veel andere oorzaken kan hebben. Slechts een op de tien patienten die zich met koorts bij de huisarts meldt, zou de Mexicaanse griep onder de leden hebben.

De huisarts is verder goed geïnformeerd over de gezondheidstoestand van zijn patienten en kan nagaan welke andere oorzaak bijvoorbeeld koorts heeft. Hij noemde de grieppoli ‘uiterst ongewenst’.Ook heeft hij bezwaar tegen de sneltest van de poli, die niet gevoelig genoeg is en een onjuist resultaat kan geven.

Recente artikelen