De OOGbus breidt uit binnen Zuid-Nederland

Array

Nu ook gratis oogonderzoek voor CZ-verzekerde 60-plussers in Zuid-Nederland
oogbusDe OOGbus, een initiatief van Het Oogzorgnetwerk en zorgverzekeraar CZ, waar CZ-verzekerde 60-plussers terecht kunnen voor een gratis oogonderzoek, breidt haar diensten uit met drie regio’s in Zuid-Nederland. Naast de regio Breda-Roosendaal, is de OOGbus vanaf oktober dit jaar ook in de regio’s Weert-Helmond, Terneuzen-Goes-Vlissingen en Roermond-Sittard-Heerlen te vinden.

De OOGbus
De OOGbus brengt oogzorg dichtbij. De bus stopt op afspraak bij verzorgingshuizen om bewoners en buurtbewoners te onderzoeken op mogelijke oogafwijkingen. Bij ongeveer 30 procent van de onderzochte mensen is een doorverwijzing nodig. Met moderne oogheelkundige apparatuur waarmee metingen van oogboldruk, oogsterkte en controle van de binnenzijde van het oog vakkundig kunnen worden uitgevoerd, wordt in de OOGbus onderzoek gedaan. Indien nodig ontvangt de client na het onderzoek van de optometrist een verwijzing naar een opticien, optometrist of de huisarts. Verzekerden van CZ boven de 60 jaar die in de regio wonen waar de oogbus rijdt, ontvangen automatisch een uitnodiging voor dit onderzoek. De onderzoeken in de OOGbus worden uitgevoerd door optometristen van Ergra Low Vision. De OOGbus heeft in februari jongstleden de Oogfonds Innovatieprijs gewonnen.

Verminderde kwaliteit van leven
Van alle bewoners van verzorgingshuizen heeft 50 procent een verminderd gezichtsvermogen, dat leidt tot een verhoogde kans op valincidenten en vermindering van de kwaliteit van leven. Door een eenvoudige brilaanpassing of bijvoorbeeld een staaroperatie kan dit vaak verholpen worden. Het gezichtsvermogen, en dus ook de kwaliteit van leven, wordt daarmee een stuk verbeterd.

Het Oogzorgnetwerk
Het Oogzorgnetwerk is een initiatief van Het Oogziekenhuis Rotterdam om de oogheelkundige zorg in Nederland te verbeteren. Het Oogziekenhuis Rotterdam is, net als onder andere de Reinier de Graaf Groep in Delft/Voorburg en het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem, onderdeel van dit netwerk. Zorgmarkt heeft in 2008 Het Oogzorgnetwerk uitgeroepen tot Zorgonderneming van het jaar.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen