Innovatief product voor effectieve medicijninname

Array

pillkeyPillen moeten op tijd worden ingenomen. Met de Pillkey® Medicatie Manager wordt dit makkelijk. De Pillkey® is een intelligente pillendoos die bestaat uit twee delen. Het ene deel bevat een dagvoorraad medicijnen, het andere deel bevat de meest moderne elektronica. Deze zorgt voor tijdige alarmering en bevat informatie over de medicijnen, de medicijngebruiker en het medicijngebruik. Arts en apotheker hebben zo alle informatie direct bij de hand, wanneer verdere zorg nodig is. Participatie Maatschappij Oost Nederland NV (PPM Oost) investeert samen met Inforay International BV in deze technologie voor de ‘Gezonde Mens’.

In Nederland slikken ruim drie miljoen mensen een of meer pillen per dag. Dat dit niet altijd zo makkelijk is, blijkt uit de cijfers. Met de huidige hulpmiddelen lukt het gebruikers na gemiddeld zes maanden om de helft van de pillen op tijd in te nemen. Dat is slecht voor de gezondheid, verspilling van geld en frustrerend voor diegenen die betrokken zijn bij de zorg.

Een modernere alarmering met een timer, die geschikt is voor meerdere medicijnen, zorgt ervoor dat pillen niet worden vergeten, zonder er steeds aan te hoeven denken. De gegevens over de innamen en alles wat daarmee te maken heeft, kunnen via de computer door de gebruikers en de zorgverleners op verantwoorde wijze worden ingezien en aangepast. De Pillkey® helpt zo het leven met medicijnen te veraangenamen.

Recente artikelen