Nieuwe bevestigde gevallen Q-koorts laten verdubbeling zien

0
201

q-koorst-willekeurig-blockplaatje_tcm92-60615Het aantal besmettingen met Q-koorts in ons land is toegenomen tot 2026. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het RIVM. Daarmee zijn er op dit moment al meer dan 2 keer zoveel gevallen dan in heel 2008.Nog altijd komen er wekelijks zo’n 100 zieken bij. Naast de 2026 bekende gevallen, zijn er ook nog 99 mensen die vermoeden dat ze Q-koorts hebben, maar bij wie dat nog niet officieel is vastgesteld.

Q-koorts kwam in Nederland vóór 2007 slechts af en toe voor. Jaarlijks werden gemiddeld 15 mensen met deze ziekte gemeld. Sinds 2007 is het aantal meldingen van Q-koorts gestegen. Het begon in 2007 met een uitbraak in Noord-Brabant van circa 190 ziektegevallen. In 2008 waren dat er ongeveer 1000 in een groter gebied in Noord-Brabant en Zuid-Gelderland. Van alle binnengekomen meldingen wordt gekeken wanneer de eerste ziektedag was.

Aantal patienten per gemeente Pdf-document (322Kb) | Aantal patienten 2007-2009 (epicurve) Pdf-document (17Kb)

Vorig artikelVU medisch centrum Duizendste kind onderzocht
Volgend artikelDe OOGbus breidt uit binnen Zuid-Nederland
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.