Vragen over medicijnen vaak onterecht op bordje verzekeraar

0
250

pillen-vraag2Huisartsen en apothekers verwijzen patienten, die vragen hebben over medicijnenne het preferentiebeleid, vaak onterecht door naar hun zorgverzekeraar. Dat constateert patientenplatform Zorgbelang Groningen. Er ontstaat veel verwarring door de ‘preferente’ medicijnen van zorgverzekeraars. Patienten, die een bepaald medicijn gebruiken, krijgen opeens een vervangend, goedkoper medicijn. Het ziet er anders uit, maar bevat dezelfde werkzame stof.

Toch hebben patienten hier vaak vragen over. Huisarten en apothekers verwijzen hen door naar de zorgverzekeraar, omdat die het preferentiebeleid hanteren. Volgens Zorgbelang Groningen horen huisartsen en apothekers deze vragen te beantwoorden.De stichting pleit voor het maken van een folder, waarin de taken van de arts, apotheker en verzekeraar duidelijk omschreven staan.

Bron: RTV noord

Vorig artikelErasmus MC leidt grootschalig onderzoek prostaatkanker
Volgend artikelStandpunt NVOG Nieuwe Influenza A (Mexicaanse Griep)
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.