Witte thee heeft antiveroudering effecten en is een sterk anti-oxidanten

witte-thee-soortenWetenschappers van Kingston University in Londen hebben, samen met Neal’s Yard Remedies onderzoek gedaan naar de helende werkzaamheden van eenentwintig verschillende planten en kruidenextracten.

Witte thee is de zeldzaamste theesoort in de wereld en worden nauwelijks bewerkt zoals andere soorten thee. Witte thee smaakt van nature zoet. Witte thee is rijk aan antioxidanten en stress verlichten theanine.Ook blijkt uit het onderzoek dat de aanwezigheid van plantextracten die de structuur van de huid verstevigen en herstellen, in witte thee zeer hoog is. Deze stoffen worden elastine en collageen genoemd. Elastine ondersteunt de natuurlijke elasticiteit van het lichaam, waardoor de longen, bloedvaten, en de huid beter kunnen functioneren. De onderzoekers staan versteld van dit resultaat, ‘we hebben slechts met een zeer kleine dosis getest, veel minder dan je in een gemiddelde kop thee tegenkomt’.

Alle geteste planten blijken, in verschillende niveaus, een positieve bijdrage aan de gezondheid te leveren.De opvallendste ontdekking van dit onderzoek is dat de ingredienten van witte thee helpen bij het voorkomen en genezen van kanker, reuma, artritis en rimpels. Professor Declan Naughton van de Kingston University zegt dat het onderzoek heeft aangetoond dat witte thee antiveroudering effecten heeft en een hoge mate van anti-oxidanten bevat, die kanker en hart-, en vaat ziekten kunnen voorkomen.

Witte thee zijn de zeldzaamste theesoort in de wereld en worden nauwelijks bewerkt zoals andere soorten thee. Witte thee smaakt van nature zoet. Witte thee is rijk aan antioxidanten en stress verlichten theanine. Ook blijkt uit het onderzoek dat de aanwezigheid van plantextracten die de structuur van de huid verstevigen en herstellen, in witte thee zeer hoog is. Deze stoffen worden elastine en collageen genoemd. Elastine ondersteunt de natuurlijke elasticiteit van het lichaam, waardoor de longen, bloedvaten, en de huid beter kunnen functioneren. De onderzoekers staan versteld van dit resultaat, ‘we hebben slechts met een zeer kleine dosis getest, veel minder dan je in een gemiddelde kop thee tegenkomt’.

Naast witte thee hebben roosextract, granaatappel en groene thee ook een positief effect op de gezondheid.

Bron: Sciencedaily

pixelstats trackingpixel

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen