Themaweekend ‘intensive’ voor ‘nieuwe’ ouders

Array

down-syndroom-meisjeVan 23 tot en met 25 oktober organiseert de SDS een themaweekend voor ‘nieuwe’ ouders. Downsyndroom ‘intensive’ is het thema. Het is een combinatie van een weekendje weg, lotgenotencontact en deskundigheidsbevordering. 17/08/2009
De SDS wil graag de traditie van minimaal één themaweekend per jaar voor ‘nieuwe’ ouders weer oppakken. Uit ervaring weten we maar al te goed hoezeer dat door die ouders wordt gewaardeerd. Het is een combinatie van een-weekendje-weg, intensief lotgenotencontact en deskundigheidsbevordering. Want naast dat u een weekend in de watten gelegd wordt in een geweldige omgeving ontmoet u andere gezinnen, wordt uw kind aangenaam beziggehouden, terwijl u luistert naar de superspecialisten van de SDS over medische aspecten, Early Intervention en onderwijs.Zaterdagochtend zal Roel Borstlap, kinderarts n.p. en auteur van de ‘Leidraad voor de medische begeleiding van kinderen met Downsyndroom’ spreken over medische aspecten. De zondagmorgen is voor SDS-voorzitter Marja Hodes, specialist met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van Early Intervention. Klik hier voor een verzameling verslagen van dergelijke weekends. Voor meer informatie over onze favoriete accommodatie verwijzen we u naar www.parcspelderholt.nl

De kosten van zo’n lang weekend van de late vrijdag- tot en met de late zondagmiddag bedragen € 208,= per persoon all in (behalve consumpties aan de bar), waarbij kinderen onder de 6 jaar voor half geld meemogen. Wanneer we daar nog even bij blijven komt een ouderpaar in een superluxe kamer met een baby of peuter in een kinderbedje dan uit op € 520,=. Dat is natuurlijk een heel bedrag, maar maakt u dan maar eens de vergelijking met een-weekendje-weg in een gevestigd vakantiepark. Dan zorgt Spelderholt ook nog voor kinderopvang en de SDS voor uitgebreide deskundigheidsbevordering van de ouders. Dat krijgt u er bij CenterParcs, of bij wie dan ook, niet bij! Natuurlijk gaat het ons niet aan waar u het benodigde geld vandaan haalt, maar wij suggereren toch graag dat het vrij besteedbare deel van een eventueel PGB naar onze mening nu juist voor dit soort activiteiten bedoeld is.

En los daarvan zullen we als SDS natuurlijk wel proberen om nog wat extra geld binnen te halen om de deelnemers tegemoet te kunnen komen. Het kan dus ook nog meevallen. Maar we kunnen helaas niet beloven dat dat lukt.

Klik hier om u aan te melden.

Bron: SDS

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen