Vernieuwde Masterclass Macrobewegingen in de farmaceutische zorg

Array

rtemagicc_farmacie_postacademisch_onderwijs_erasmus_academieErasmus Academie biedt in september 2009 en in samenwerking met de Faculteit der Economische Wetenschappen en het instituut Beleid en Management Gezondheidszorg, een vernieuwde masterclass ‘Macrobewegingen in de farmaceutische zorg’ aan. Vanaf donderdag 17 september worden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in 4 modules van telkens twee dagen de gevolgen van de macrobewegingen in de zorg voor de dagelijkse praktijk in de farmaceutische sector gepresenteerd.

De masterclass Macrobewegingen in de farmaceutische zorg geeft deelnemers inzicht in de recente wetenschappelijke inzichten van de economie van de gezondheidszorg. Daarnaast wordt een brug geslagen naar de economie van het ondernemerschap zelf. Een duidelijke vertaalslag dus naar de praktijk van de deelnemers.

De masterclass is speciaal ontwikkeld voor professionals met een hbo of academisch werk- en denkniveau, die zich willen verdiepen in de laatste ontwikkelingen in de economie van de gezondheidszorg en de gevolgen hiervan voor het ondernemerschap.

Belangrijk om te vermelden is dat de KNMP het maximale aantal accreditatiepunten (6) voor een management opleiding aan deze Masterclass heeft toegekend.

In vier modules van twee dagen worden o.a. de ontwikkelingen in de algemene en farmaceutisch specifieke omgeving behandeld, macrobewegingen in de zorg en de capita selecta, waaronder o.a. het gezondheidsrecht en de farmaceutische zorg; Europese regelgeving; voorraadbeheer en logistiek; en de farmaceutische zorg in de Nederlandse basisverzekering.

De masterclass wordt afgesloten met een debat over het inkoopbeleid van zorgverzekeraars.

De colleges vinden om de drie weken op donderdag en vrijdag plaats op de Erasmus Universiteit Rotterdam. De kosten voor deelname bedragen € 4.150, incl. studiemateriaal, koffie/thee en dagarrangementen en parkeerkaarten.

Meer informatie over de masterclass Macrobewegingen in de farmaceutische zorg vindt u op www.erasmusacademie.nl/farmacie. Hier kan men zich ook aanmelden.

Erasmus Academie organiseert als instituut voor postacademisch onderwijs van de Erasmus Universiteit Rotterdam cursussen op hbo+ en universitair niveau voor professionals die verdieping in hun vakgebied zoeken.

Recente artikelen