ANBO verbaasd over voorrang vaccinatie Mexicaanse griep

griepprikDe ouderenbond ANBO is verbaasd dat 60-plussers als eersten worden gevaccineerd tegen de Mexicaanse griep. Eerder was in het nieuws dat senioren niet als eersten aan de beurt komen, omdat zij al een soort afweer zouden hebben tegen deze griep. Veel mensen vanaf 52 jaar zijn mogelijk al in aanraking geweest met een vergelijkbaar virus.

Ouderen lopen echter wel degelijk meer gevaar als ze de Mexicaanse griep krijgen omdat ze vaker lijden aan chronische aandoeningen. Ouderen met ‘gewone’ griep belanden ook vaker in het ziekenhuis.

Combineren met griepprik
De bij de FNV aangesloten bond verwacht dat senioren massaal gebruik gaan maken van de vaccinatie. Het lijkt ANBO goed om de vaccinatie te combineren met de jaarlijkse griepprik. Dan hoeven ouderen die minder mobiel zijn niet twee maal op pad. Ook pleit de bond voor mobiele teams die naar verzorgingshuizen komen om daar de mensen te prikken.

Bron: Ouderenbond ANBO

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen