Extra one stop poli voor snelle behandeling liesbreuken en galblazen

0
374

Afdeling Heelkunde UMC St Radboud breidt dienstverlening uit
umcn1De afdeling Heelkunde van het UMC St Radboud biedt patienten vanaf 18 augustus ook elke maandagochtend en donderdagochtend een one stop shop poli voor een snelle behandeling van liesbreuken en galblazen. Deze ochtenden zijn een uitbreiding op de in februari
geïntroduceerde succesvolle one stop shop avondpoli.

Dankzij de one stop shop poli doorlopen patienten de gehele voorbereiding voor de ingreep op een ochtend of avond. Men spreekt achtereenvolgens een medisch specialist (chirurg), anesthesioloog en verpleegkundige, om vervolgens gegarandeerd binnen twee weken geopereerd te worden door dezelfde chirurg. De ingrepen vinden, indien mogelijk, plaats door middel van een kijkoperatie (laparoscopie). Dit is een patientvriendelijke behandelwijze vergeleken bij de meer gangbare operatieve ingreep. Tijdens de kijkoperatie worden enkele minimale sneetjes gemaakt en maakt de chirurg gebruik van een kleine camera. Er is minder weefselschade door deze manier van behandelen. Hierdoor herstellen patienten doorgaans sneller en hebben ze vaak minder pijn.

De one stop shop ochtendpoli is elke maandagochtend, donderdagochtend en woensdagavond geopend. Patienten kunnen zich zowel via een huisarts als rechtstreeks aanmelden voor de poli. Tijdens het spreekuur bekijkt de chirurg of iemand in aanmerking komt voor het versnelde traject of dat meer uitgebreide diagnostiek of behandeling nodig is.