Geen significante stijging van het aantal gevallen H1N1

grieppandemie-belgieVorige week werden er in Belgie 746 nieuwe gevallen van de A/H1N1-griep geregistreerd, zo blijkt uit een raming van het Interministerieel Commissariaat Influenza. ‘Op een totaal van 7.787 consultatien met een griepachtige beeld leverde de extrapolatie 746 nieuwe gevallen op’.  De registratie door de huisartsenpeilpraktijken laat geen significante stijging van het aantal gevallen zien. Sinds het uitbreken van de A/H1N1-pandemie eind april, liepen in Belgie 2.353 personen een besmetting op. Eén persoon overleed aan de complicaties van de griep. Niets wijst voorlopig op een sterke toename van het virus in Belgie.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen