NPCF: Een kijkje in uw Elektronisch Patiëntendossier (EPD)

Array

epd-revalidatieHet landelijk Elektronisch Patientendossier (EPD) staat ter discussie. Komend najaar neemt de Eerste Kamer een beslissing over het wetsvoorstel over de invoering en ontwikkeling van het EPD. Minister Klink wil het EPD al in 2010 invoeren. De partijen in de Eerste Kamer zijn echter verdeeld. Als het aan de artsen ligt, gaat het EPD nu in de prullenbak: ‘het EPD is op dit moment onveilig en onbetrouwbaar.’ Maar hebben de artsen een alternatief? En u als patient, wordt u er eigenlijk wel beter van? In LUX gaan artsen, patientenvertegenwoordigers en politici samen met het publiek in debat over deze vragen en onderzoeken zij de verschillende scenario’s.

Met onder anderen Henk van Gerven (Tweede Kamerlid SP), Marcel Heldoorn (NPCF), Andries Hoitsma en Jan Kremer (UMC St. Radboud), Richard Kamman (KammanKonsult BV) en Lode Wigersma (KNMG).

Maandag 7 september / aanvang 20 00 uur / gratis toegangskaarten verkrijgbaar de kassa van LUX / reserveren (aanbevolen) via 0900 5894636 (0900 LUXINFO) Een debat i.s.m. het UMC St Radboud

Consument en de Zorg

Vraag of klacht over de zorg?

Klik dan hier of neem contact op

met het meldpunt Consument en de Zorg : T 030 29 16 777

Bron: NPCF

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen