SP luidt noodklok tegen marktwerking in de zorg

1
187

Zaterdag 15 augustus kwam het actiecomité ‘zorgcrisis’ naar Groningen om actie te voeren. Werkers in de zorg luidden de noodklok om aan te geven dat de zorg door de marktwerking en de tekorten in een crisis is geraakt. Voorbijgangers werden krachtig opgeroepen om een petitie te tekenen die een parlementaire enquête eist.
zorgactienoodklok5Actiegroep zorgcrisis trekt door het hele land om met de petitie een parlementaire enquete te eisen en een noodklok. Door heel het land stimuleert de actiegroep het ontstaan van lokale of regionale actiegroepen. Zij moeten de wantoestanden in de zorg zichtbaar maken door het luiden van de noodklok in hun stad of voor de deur van hun instelling. Zo kan er volgens actiecomité ‘zorgcrisis’ een netwerk door heel Nederland ontstaan.

De SP in Groningen verklaarde zich solidair met de actie en hielp mee om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen. Agnes Kant: “We zien ontslagen van personeel door toedoen van megalomane bestuurders van ziekenhuizen, gehandicaptenzorg en ook bij Meavita. De zorg is in crisis en juist het personeel wéét en merkt dat!”

Patienten en werkers in de zorg worden nu de dupe van de crises veroorzaakt door een fout systeem dat winst boven mensen stelt. De marktwerking in de zorg moet wordt stopgezet en waar mogelijk teruggedraaid. Meer marktwerking heeft de zorg duurder gemaakt en heeft geleidt tot meer bureaucratie, door meer overhead en hogere managementsalarissen. De SP wil de menselijke maat en de solidariteit terug in de zorg!

Bron: SP

1 REACTIE

 1. jammer dat de titel niet geheel klopte

  er had moeten staan

  ZORGCRISIS LUID DE NOODKLOK TEGEN DE MARKTWERKING EN DE TEKORTEN IN DE ZORG

  en prima dat de SP ons steunt en solidair is

  maar wij willen de aandacht toch naar onszelf toetrekken
  wij ZORGCRISIS zijn met veel inzet bezig om
  akties te voeren door heel nederland
  om kenbaar te maken dat het niet goed gaat met de zorg
  en om aandacht voor onze petitie te krijgen

  en daarom willen wij graag die aandacht bij deze zaken houden..

  kijk op http://zorgtekorten.hyves.nl

  en op http://www.zorgcrisis.info

  en steun ons
  om de regering duidelijk te maken
  dat dit niet langer kan
  en de bezuinigen van de regering moeten stoppen!!!!

  help ons om een parlementaire enquette te verkrijgen

  iedereen alvast bedankt

  groetjes
  tobi

Comments are closed.