iSOFT GROUP realiseert 137% nettowinst

Array

isoftDe iSOFT Group, moederonderneming van iSOFT Nederland, sluit het boekjaar 2009 af met een nettowinst van 137%. In het fiscaal jaar, dat op 30 juni jl. eindigde, werd een totaalomzet van AUD 540,1 (€ 313,7) miljoen geboekt. Een stijging van 50% ten opzichte van boekjaar 2008. De nettowinst viel daarmee uit op AUD 34,7(€ 20,1) miljoen, een stijging van 137% ten opzichte van vorig jaar. Met deze resultaten heeft iSOFT haar financiele targets overtroffen.

Executive Chairman & CEO, Gary Cohen, zegt: ‘We hebben al onze targets ruimschoots gehaald en op enkele punten overtroffen. Daarnaast kunnen we dit jaar dividend aan onze aandeelhouders uitkeren.’ Met een omzetstijging van 50% in de kernmarkten Nederland, Duitsland, Groot-Brittannie, Spanje en Australie, heeft de iSOFT Group zich blijvend in de ICT/Zorgsector gevestigd. 2009 was het eerste volledige boekjaar sinds het Australische IBA Health de iSOFT organisatie overnam, en zij gezamenlijk als de iSOFT Group verder gingen. De afgelopen jaren maakte de organisatie een gemiddelde groei van 15% door.

Gary Cohen: ‘Ik ben blij te kunnen zeggen dat het gezamenlijke concern in prima financiele conditie is, en dat we aan de frontlinie staan van een sterke en groeiende industrie. Zeker gezien het huidige economische klimaat, waar veel bedrijven in moeilijkheden verkeren.’

Voor boekjaar 2010 verwacht iSOFT een groei van 10%, hetgeen vijf maal hoger ligt dan de verwachtingen binnen de industrie (Forcast Gartner).

Voor de gedetailleerde resultaten van iSOFT, volg link (Engels)
Download iSOFT Group Limited FY09 full-year results presentation and script.

Healthcare Group CSC

CSC is een wereldwijde leider in het leveren van ICT-oplossingen en diensten. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Falls Church, Va. in de VS, telt zo’n 98.000 medewerkers en maakte in het boekjaar dat eindigde op 30 september 2011 een omzet van $16,2 miljard dollar. Kijk voor meer informatie over CSC in Nederland op www.csc.nl, en voor meer informatie over de Healthcare Group van CSC in Nederland op www.csc.com/health_nl.

Recente artikelen