Spelenderwijs te eten stimuleert kinderen te eten

Array

mark-northeast-creationsEetproblemen bij kleuters, het word nogal eens onderschat. Dit komt deels doordat elke kleuter moeite heeft met eten, het bordje raakt maar niet leeg. Ze lusten dit niet, dat ziet er vreemd uit,..Het klinkt wellicht bekend in de oren. Mark Northeast uit Brighton & Hove heeft zo zijn eigen manier om zijn kids aan te zetten tot eten. Hij maakt van elke maaltijd namelijk een echte kunstwerkje. Een simpele boterham tovert hij zo om in het figuurtje SpongeBob SquarePants. Hij maakte de website Funky Lunch, schreef een boek en verzamelde alles en deelde zijn kennis.  Mark is ook actief op Twitter en Facebook.

We hebben hier alvast twee Eetknutsel om zelf te maken

Eetbare paddestoel
Snijd de kapjes van een afgepeld, hardgekookt ei, zodat het kan staan. Dit is de steel van de paddestoel. Daar boven op een uitgeholde, halve tomaat. Stipjes maken van mayonaise en de gezonde smulpaddestoel is klaar.

Knakworsttekkel
Een lange knakworst is het lijf. Stukjes van zoute stokjes prik je er in, als poten en het staartje. Met een stukje van een zout stokje kun je ook een halve knakworst als kop aan het lijf vastmaken.

Recente artikelen