Tweede Nederlandse dode door H1N1

0
265

h1n1-mf-2In Nederland is een tweede dode gevallen als gevolg van de Mexicaanse griep. Dat heeft het RIVM bekendgemaakt. Per 15 augustus is de meldingsplicht voor Nieuwe Influenza A (H1N1) in Nederland veranderd. Nu worden alleen nog patienten gemeld met Influenza A die in het ziekenhuis zijn opgenomen op grond van de ernst van hun ziektebeeld en/of patienten die aan influenza zijn overleden. Er zijn dus geen absolute getallen meer bekend over het aantal nieuwe patienten in Nederland met Nieuwe Influenza A (H1N1). 46*mensen zijn vanwege H1N1  in een ziekenhuis zijn opgenomen

Het slachtoffer is een 58-jarige man die net als de eerste dode al ernstig ziek was. Hij is in het ziekenhuis gestorven. Het RIVM maakte niet bekend waar de man vandaan komt of waaraan hij leed. Op 4 augustus overleed de eerste patient in Nederland aan de A/H1N1-griep. Het slachtoffer was een zeventienjarige jongen.

*Het aantal ziekenhuisopnamen is het totale aantal vanaf eind april tot nu toe. De meeste patienten hebben het ziekenhuis inmiddels verlaten.