Werkbezoek aan unieke woonomgeving voor ouderen met een verpleeghuisindicatie

hogeweyVerpleeghuis Hogewey in Weesp biedt wonen, welzijn en zorg aan dementerende ouderen in De Hogeweyk. De Hogeweyk is een wijk waar psychogeriatrische zorg wordt geboden op een geheel unieke en eigen wijze. Het is een woonomgeving waar de dementerende het leven kan voortzetten zoals hij gewend was, ondersteund door de zorg en service die bij hem past. In De Hogeweyk wonen dementerenden bij elkaar in een speciaal voor hen ontworpen wijk, in gewone woningen. Het wonen staat voorop en iedere woning voert zijn eigen huishouden. Dementerenden kunnen zich in deze omgeving in veiligheid vrij bewegen.

De Hogeweyk is een hele nieuwe wijk en wordt aan het eind van de zomer opgeleverd en zal begin december helemaal in gebruik genomen zijn. Vanaf begin september is het mogelijk een werkbezoek in De Hogeweyk, een wijk voor dementerende ouderen met een verpleeghuisindicatie, bij te wonen. Er zijn verschillende werkbezoeken.

Werkbezoek aan de Hogeweyk
Werkbezoeken aan de Hogeweyk zijn mogelijk aan de hand van een aantal verschillende thema’s.

* Het werkbezoek “Kleinschalig Wonen in De Hogeweyk” presenteert de visie op kleinschalig wonen met leefstijl en de dagelijkse praktijk.
* Het werkbezoek “Met Visie Bouwen en Inrichten” maakt de deelnemers deelgenoot van het proces van visieontwikkeling naar de omzetting in ontwerp, bouw en inrichting. De samenwerking tussen de opdrachtgever, de architect en de bouwers is bijzonder geweest.
* Het werkbezoek “De Huishouding in een Kleinschalige Woning” verdiept zich in de dagelijkse samenwerking van verschillende professionals die nodig is om de bewoner de beleving te geven van een normaal leven, met de ondersteuning die nodig is vanuit de verpleeghuisindicatie.

Bij ieder werkbezoek is een rondleiding in De Hogeweyk met bezoek aan één van de woningen inbegrepen.

Informatie en inschrijving
Ga voor meer informatie en voor inschrijving naar de website: www.hogewey.nl, en klik in het menu links op werkbezoeken en studiedagen.

Bron: Vivium Zorggroep

Recente artikelen