ZKN keurmerk voor Van Linschoten Specialisten

Kroon op kwaliteit in zorg
van-linschoten-specialistenGeen wachttijd en medische zorg van het hoogste niveau, gewoon vergoed door de verzekeraar. Met deze filosofie startte Van Linschoten Specialisten in 2007 hun zelfstandige kliniek in Hilversum. Een belofte gebaseerd op waarheid: Van Linschoten Specialisten is succesvol en nog altijd wachttijdvrij. Recentelijk breidde de kliniek uit met de hightech 3D cone beam CT-scan. En kroon op het werk is het ZKN keurmerk dat onlangs aan Van Linschoten Specialisten werd toegekend. Dit keurmerk wordt op 2 september a.s. uitgereikt door de secretaris van deze brancheorganisatie.
ZKN keurmerk: de zekerheid van goede zorg
Na een procedure van 15 maanden is Van Linschoten Specialisten beloond met het ZKN keurmerk. Een kliniek met een ZKN- keurmerk voldoet aan zeer strenge eisen, de wettelijke richtlijnen en staat onder toezicht van de Inspectie van de Gezondheidszorg. Naast de kwaliteit en professionaliteit van het medisch personeel, worden de behandelingen, intakeprocedure, veiligheid van apparatuur, infectiepreventie, wachttijden, nazorg en klanttevredenheid getoetst. De certificering in de vorm van een audit wordt jaarlijks herhaald. Kortom: in een kliniek met een ZKN- keurmerk zijn patienten in goede handen. Dit keurmerk moet men overigens niet verwarren met het logo wat aspirant, en dus niet goedgekeurde klinieken, op website gebruiken. En zo de indruk wekken ook gekeurd te zijn.

ZKN is de brancheorganisatie voor zelfstandige klinieken in Nederland en heeft als doelstelling de kwaliteit van de medische behandelingen te bevorderen en inzichtelijk te maken voor patienten. In samenwerking met het bekende certificeringsinstituut KIWA ontwikkelde ZKN een keurmerk dat patienten is staat stelt om betrouwbare zelfstandige klinieken die optimale kwaliteit van medische zorg bieden te kunnen herkennen.

Nieuw bij Van Linschoten: unieke 3D cone beam CT-scan met gereduceerde stralingsbelasting
Omdat de medische wereld nooit stilstaat en Van Linschoten Specialisten de beste zorg wil bieden, blijft ook de kliniek continu vernieuwen. De meest recente ontwikkeling bij Van Linschoten Specialisten is de aanschaf van een 3D cone beam CT-scan. Deze scan heeft als belangrijkste voordeel een sterk gereduceerde stralingsdosis, maar liefst 1/6 minder radioactiviteit ten opzichte van de reguliere CT-scan.

De 3D cone beam CT-scan is met name geschikt voor de KNO- heelkunde en de tandheelkundige zorg. Het hoofd-/ halsgebied kan middels deze 3 D scan mooi in kaart gebracht worden evenals problematiek op tandheelkundig gebied. Deze geavanceerde CT scan, scant in verticale positie. De patient kan de scan rechtop op een stoel scan ondergaan. Er zijn geen wachttijden voor een afspraak en de benodigde röntgenbeelden zijn ook direct beschikbaar op de polikliniek.

Over Van Linschoten Specialisten
Van Linschoten Specialisten is opgericht van Dr M.J. Middelweerd (KNO arts),Dr G.J. Westerveld (KNO arts) en Dr W.H. Beekman (Plastisch Chirurg). Inmiddels is zelfstandige kliniek is gespecialiseerd in KNO-heelkunde, plastische en cosmetische chirurgie, gehoorrevalidatie, orthopedie en tandheelkunde en heeft een speciale aanpak ontwikkeld om kinderen te behandelen. Van Linschoten Specialisten streven naar de hoogste zorgkwaliteit voor volwassenen en kinderen. Met ervaring, gedrevenheid en grote liefde voor het vak behandelen zij patienten en zorgen zij voor de hoogst mogelijke zorgkwaliteit. Om dit te kunnen garanderen werken de verschillende onze zeer intensief samen. Zo sluiten diagnostiek, behandeling en nazorg naadloos op elkaar aan. Patienten kunnen voor consult vrijwel direct terecht.

Over vergoedingen van Verzekeraars
Van Linschoten Specialisten heeft contracten met alle Nederlandse Zorgverzekeraars. Alle behandelingen met een medische indicatie worden daardoor vergoed. Plastisch chirurgische ingrepen zónder medische noodzaak zoals facelifts, borstvergrotingen, neuscorrecties, buikwandcorrecties vallen onder esthetische- of cosmetische chirurgie en worden slechts in enkele gevallen door zorgverzekeraars vergoed.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen