Eerste Hulp Bronovo mag uitbreiden

Array

bronovoDe stedenbouwkundige visie die het college van burgemeester en wethouders 25 augustus 2009 voor het Bronovo Ziekenhuis heeft vastgesteld biedt het ziekenhuis de mogelijkheid om uit te breiden met een nieuwe Spoedeisende Hulp en huisartsenpost. De toekomstvisie, die doorloopt tot 2030, creert ook ruimte voor eventueel volgende uitbreidingen van Bronovo.

De groenstrook aan de achterzijde van het ziekenhuis, zo besloot het college, moet wel behouden blijven. Uitbreiden is alleen aan mogelijk aan de voorzijde, over de gehele breedte van het ziekenhuis. De nieuwbouw mag vier bouwlagen hoog worden. Parkeren moet op eigen terrein gebeuren, bij voorkeur in een ondergrondse parkeergarage.Het collegebesluit sluit aan bij de wensen van het Bronovo Ziekenhuis. Het ziekenhuis kampt met ruimtegebreik op de afdeling Speodeisende Hulp door een forse toename van het aantal patinten. Daarnaast wil het ziekenhuis deze afdeling graag combineren met een huisartsenpost, voor betere toegankelijkheid van spoedeisende zorg en integrale behandeling van alle acute zorgvragen op een plek.

Zorgbehoefte
“Wij vinden het belangrijk dat Bronovo de mogelijkheid krijgt om uit te breiden”, aldus wethouder Marnix Norder (Bouwen en Wonen). “Nu, voor de spoedeisende zorg, maar zeker ook later om dan ook in te kunnen spelen op actuele ontwikkelingen in de zorg. Het ziekenhuis voorziet in de zorgbehoefte van de hele Haagse regio en heeft daarnaast ook echt een nm.”

Met het vaststellen van deze toekomstvisie kan Bronovo binnen de gestelde randvoorwaarden een bouwplan ontwikkelen voor de nieuwe Spoedeisende Hulp. In september zal de gemeentelijke toekomstvisie en het uitbreidingsplan van Bronovo tijdens een informatieavond aan de wijk worden gepresenteerd.

Bron: Den Haag

Recente artikelen