Trouwen gezonder dan stoppen met roken

trouwenTrouwen gezonder dan stoppen met roken. Het zal voor de meeste mensen geen reden zijn om in het huwelijksbootje te stappen, maar op lange termijn is getrouwd zijn erg gezond. Het levert zelfs meer voordelen op dan stoppen met roken. Vooral mannen hebben veel profijt van een huwelijk, blijkt uit Amerikaans onderzoek waar de Daily Mail over bericht. Een lang huwelijk vermindert de kans op gezondheidsklachten. Trouwen zou het risico op medische problemen met tien procent kunnen verlagen, tegenover een effect van acht procent door te stoppen met roken.

Tijdens het onderzoek werden 1715 vrijwilligers tussen de 57 en 85 jaar gecontroleerd op het eiwit CRP. Een hoge mate van CRP in het lichaam kan hartkwalen, depressies en infarcten veroorzaken. Uit de testen bleek dat getrouwde mannen 1,16 milligram CRP in het lichaam hadden. Bij ongetrouwde mannen was de hoeveelheid veel hoger, namelijk 2,72 milligram.

Op vrouwen heeft een huwelijk minder invloed. Er waren nauwelijks verschillen tussen de CRP waarden van getrouwde en ongetrouwde vrouwen. Een oorzaak zou kunnen zijn dat vrouwen vaker dan mannen sterkere vriendschappen hebben buiten het huwelijk, waardoor het gunstige effect van een huwelijk minder effect op vrouwen heeft.
Bron: www.telegraaf.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen