Vanmiddag 16.00 uur Health Angels, met de Utrechtse huisarts Anne Roelofsen

Array

healthangels450x210 300x156 Health Angels nu ook als magazine healthangels450x210 300x156 photoIn de jaren zeventig wist iedereen dat dan werd verwezen naar de populaire TV-serie Charlie’s Angels. Zo’n dertig jaar later zijn het echter Chimène van Oosterhout, Desiree Paulus en Anne Roelofsen, die als Nederlandse ‘engelen’ dringende gezondheidskwesties oplossen. Anne Roelofsen (31) is  Huisarts en haar Missie in Health Angels: als medicijnpolitie adviseren in medicijngebruik.

In het nieuwe seizoen van RTL 4-programma ‘Health Angels’ hebben drie vrouwelijke ‘engelen’ weer één belangrijke missie: alle vragen beantwoorden op het gebied van gezondheid, in de breedste zin van het woord. Het trio bestaat uit presentatrice Chimène van Oosterhout en deskundigen Desirée Paulus en Anne Roelofsen, die respectievelijk coach en huisarts zijn.

Vanaf zondag 30 augustus, 16.00 uur behandelen ze diverse thema’s en gaan ze in op gerichte en uiteenlopende vragen. ‘Health Angels’ houdt uitgebreid de vinger aan de pols op het gebied van een gezonde levensstijl. Is er iets nieuws of opvallends op het gebied van wellness en gezondheid, dan brengen de angels het onder de aandacht.

Chimène:”Ik ben ontzettend blij met dit programma. Zeker nu ik, naast presenteren, bezig ben met mijn studie Psychologie waarin gezondheid ook een hele belangrijke rol speelt. Met ‘Health Angels’ kunnen we de kijker laten zien dat je met weinig moeite veel gezonder kunt leven door bepaalde dingen te laten of juist te doen. Ook hoop ik ogen te openen en mensen te laten inzien hoe belangrijk het is om gezond te leven in deze 24 uurs-maatschappij.

Angel Anne steekt haar neus als zogenaamde ‘medicijnpolitie’ in de medicijnkastjes van nietsvermoedende Nederlanders. Hoe zit het bijvoorbeeld met alle pillen en zalfjes die we in huis hebben? Slingeren ze rond in een huis vol kinderen, zijn de medicijnen over datum en weet de gemiddelde Nederlander wat er in de bijsluiter staat?

Presentatie: Chimène van Oosterhout, Desiree Paulus en Huisarts Anne Roelofsen

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen