Bouman GGZ presenteert nieuwe website cannabisenik.nl

1
322

cannabisenikZelftest, training en online coach leiden problematische softdrugsgebruiker naar gezondere leefstijl
De Rotterdamse instelling Bouman GGZ, gespecialiseerd in verslavingszorg, heeft een nieuwe website ontwikkeld om de bezoeker meer inzicht te geven in het eigen gebruik van cannabis en de risico’s die daaraan verbonden zijn: www.cannabisenik.nl. Via de cannabis zelftest kan men ontdekken of het gebruik nog wel verantwoord is. De website biedt tevens de mogelijkheid een online training te volgen om het gebruik te verminderen.

De training is snel, gratis en anoniem. Deelnemers kunnen direct starten. Desgewenst kan men de hulp van een e-coach inroepen. In dat geval is er via internet -nog steeds anoniem- contact met een deskundige, die de gebruiker persoonlijke adviezen geeft. Voor mensen in of in de buurt van Rotterdam bestaat er ook nog de mogelijkheid om in groepsverband leefstijltrainingen te volgen.

De website is vooral bedoeld voor mensen voor wie de drempel naar de reguliere hulpverlening te groot is en die in eerste instantie zelf aan een verantwoord gebruik van genotsmiddelen willen werken.

Het gebruik van cannabis, een hennepplant, in de vorm van hasjiesj (hasj) of marihuana (weed of wiet) is vooral onder jongeren wijdverbreid en wordt strafrechtelijk gedoogd. Hasj is afkomstig van de hars van de plant. Marihuana bestaat uit de gedroogde bloemtoppen van de vrouwelijke plant.

Langdurig en overmatig gebruik van cannabis heeft grote invloed op het functioneren van mensen en kan veel problemen geven op het werk, in het gezin en het verkeer. Bij een bepaalde groep mensen kan afhankelijkheid en zelfs ernstige verslaving optreden. De risico’s van het gebruik van cannabis, al dan niet in combinatie met drank of andere genotsmiddelen, worden sterk onderschat.

De website www.cannabisenik.nl neemt de bezoeker op een eenvoudige, persoonlijke manier aan de hand. De vragen leiden tot conclusies, die de bezoeker een goed beeld geven van de risico’s van het eigen gebruik en de mogelijke stappen die men kan ondernemen om het gebruik in goede banen te leiden.

De website www.cannabisenik.nl is een onderdeel van het preventie- en leefstijlbeleid dat Bouman GGZ in samenwerking met de gemeente Rotterdam ontwikkelt ter voorkoming van problematisch middelengebruik.
Eerder kwam Bouman GGZ met de websites www.alcoholenik.nl, www.nuchterrotterdam.nl en trainingen.boumanggz.nl. In opdracht van de gemeenten op de Zuid-Hollandse Eilanden werd de speciaal op jongeren gerichte website www.deal-ermee.nl gemaakt.

1 REACTIE

  1. Ik heb de test zelf gedaan en kwam uit op een score van “0”. Gelukkig voor mij.

    Vroeger, toen ik nog jong was, zou mijn score vast dichter in de buurt van de “10” zijn uitgekomen.

    Alleen, mij zelf voor de geest halend in die tijd, denk ik niet dat ik veel boodschap had gehad aan een dergelijke test. Is het niet juist de essentie van misbruik, dat men blind wordt voor goede raad!?

    Ik wens jullie veel succes met het proces van het opvoeden van de bevolking om op verstandige wijze om te gaan met narcotica (inclusief alcohol!!!), maar ik vraag mij af hoe effectief dit soort testjes is.

Comments are closed.