Francis Laclé is nog steeds hiv-positief, HIV-healings, een gevaarlijk fenomeen

Array

gebedsgenezingFrancis Laclé, ik ben genezen van hiv door te bidden, maar de uitslag is negatief
In de uitzending van Knevel & Van den Brink is vanavond bekend gemaakt dat de man van Yvette Lont nog steeds hiv-positief is. Yvette Laclé Lont kwam vanaf 2007 in het nieuws omwille van haar omstreden Ideeen over homoseksualiteit. De ex-prostituee stapte in 2000 in de politiek en koos toen voor de ChristenUnie.

Francis Laclé, de man van Yvette Lont blijkt nu dus niet genezen en is nog steeds hiv-positief ondanks de hiv-healing. Dit liet hij vandaag zelf  in een uitzending van Knevel en Van den Brink weten. Laclé meent nog steeds te zijn genezen van hiv na een hiv-healing. Wel kwam hij de belofte na om de uitslag van de test bij Knevel & Van den Brink terug te komen met medisch bewijs. Minister Klink is al eerder dit jaar een onderzoek gestart naar de healings van hiv-patienten met name die van de evangelische gemeenten in Amsterdam. Ook Francis Laclé vertelde gestopt te zijn met zijn reguliere behandeling en wordt bekeken in hoeverre de omstreden genezingen ook een gevaar vormen voor HIV-patienten die geloven genezen te zijn.

Lont die nu door het leven gaat als Yvette Laclé weet dat haar echtgenoot hiv-positief is. Yvette Laclé kwam voor het eerst in het nieuws toen ze een motie indiende waarin stond dat homo’s met een relatie geen functie binnen de ChristenUnie mochten uitoefenen. Omdat de partij deze motie niet expliciet wilde vast leggen verliet ze de partij in de zomer van vorig jaar, waarna ze verder ging met de lijst Lont. Ze houdt zich verder bezig met de zorg voor allochtone en autochtone prostituees die uit het ‘wereldje’ stappen en is trekker van acties als Meer Hoop zonder Dope. Het is niet bij ons bekend of zij nog werkzaam als directeur van een verslavingszorg instelling.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen